Košarka

Press: Zeničanke očekuju uspjeh u Tuzli

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

U press centru Arene u Zenici održana press konferencija košarkaškog ženskog kluba “Čelik” (KŽK “Čelik”). Povod za press je kratka analiza ovogodišnjeg učešća u Međunarodnoj ženskoj regionalnoj košarkaškoj ligi (MŽRKL), te najava učešća ekipe Čelika na završnom turniru Kupa BIH, koji će se predstojećeg vikenda (7. i 8. marta 2015.god.) održati u Tuzli. Prisutnim su se obratili: Slobodan Kecman, šef stručnog štaba (ŠSŠ) KŽK Čelik i Aida Kalušić, kapiten KŽK Čelik. 

U vezi nastupa u Regionalnoj, MŽRKL ligi, čije su takmičenje završili sa porazom u dvije četvrtfinalne utakmice sa italijanskom ekipom Umana Reyer, te o predstojećoj završnici Kupa BiH, trener Slobodan Kecman kaže: „Kada je u pitanju Regionalna liga, mislim da je moglo i bolje, ali, eto, sticajem okolnosti naišli smo na odličnu ekipu Umana Reyer. Radi se o odlično organizovanom klubu, odličnoj ekipi koja ima visok renome. Dali smo sve od sebe. Malo je nedostajalo da slavimo u Zenici i izborimo majstoricu. Sada smo usmjereni za Kup takmičenje i nećemo potcjeniti nikoga. Smatram da imamo kvalitet da odbranimo titulu, mada je uvijek teže odbraniti trofej nego ga osvojiti. Nakon toga na redu je odbrana titule i u prvenstvu BiH“- zaključuje Kecman.
Za ekipu Mladog Krajišnika Kecman kaže da su spoj mladosti i iskustva, ali da ne bi trebalo biti problema za prolazak u finale. Što se tiče zdravstvenog biltena Kecman kaže da su sve djevojke zdrave, raspoložene i pune energije.
Zeničanke ću u subotu u drugom polufinalu, u tuzlanskom Mejdanu, igrati protiv banjalučkog Mladog Krajišnika (19 sati), koji ne bi trebao biti teška prepreka za ulazak u finale, s obzirom da je Čelik veliki favorit turnira. Prvi polufinalni par (17h) su domaćin Jedinstvo i Sloboda iz Bosanskog Novog (Novi Grad).
Da napomenemo da je Jedinstvo iz Tuzle eliminisalo sarajevski Play off.

U redovima KŽK Čelik vlada optimizam pred finalni turnir Kup-a BiH, što potvrđuje i kapiten tima, Aida Kalušić: „Spremno preuzimamo ulogu favorita, a ja moje kolegice učinit ćemo sve da odbranimo trofej Kupa BiH. S obzirom na naš kvalitet, snagu i našu homogenost, mislim da smo spremne na to. Nikoga nećemo podcjeniti i uvjerena sam da će još jedan trofej stići u Zenici“- kaže Kalušić.

Predviđeno je da će finalnu utakmicu Kupa BiH iz Tuzle prenositi TV BiH, nedjelja od 17 sati.

Sportska redakcija Zenicabloga želi sretan put ekipi KŽK Čelik, te očekuje povoljne rezultate iz Tuzle, uz sportsku sreću.

E.Imamović za Zenicablog



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Tagovi

Zadnje objavljeno