Košarka

Press: Završnica kupa u Areni

Završnica kupa u Areni
Završnica kupa u Areni
Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Press: Završnica kupa u Areni- Za vikend završnica Kupa u Areni Zenica. Danas je u Press centru Arene u Zenici održana press konferencija košarkaškog ženskog kluba “Čelik” (KŽK “Čelik”). Povod za press je odigravanje završnice Kupa BiH u košarci za žene, koji će se odigrati u Areni Zenica.

Moderator na pressu bio je Nedžad Glibo, novinar i PR kluba KŽK Čelik, koji je u uvodu predstavio domaćine ove konferencije, te istakao da je povod za današnji press odigravanje završnice u Kupu za žene u kojem nastupaju četiri tima. U polufinale su se plasirali Play Off (Sarajevo), Mladi Krajišnik i Orlovi (Banja Luka), te domaćin KŽK „Čelik” iz Zenice. Utakmice će se igrati u Areni Zenica.

Prvo polufinale je na programu u subotu 09.04.2016 od 17:00 sati i sastaju se Play Off i Orlovi, dok je drugi duel na programu od 19:30 sati u kojem domaćin KŽK „Čelik” dočekuje Mladi Krajišnik. Finale je na programu u nedjelju u 18 sati.

Prisutnim su se obratili: Slobodan Kecman, šef stručnog štaba (ŠSŠ) u KŽK Čelik, Aida Kalušić, kapiten KŽK Čelik, te Tamara Kapor, prvotimka KŽK Čelik.

ŠSŠ Slobodan Kecman ističe da su protekli period od dva i po mjeseca kvalitetno iskoristili za dobre pripreme i da spremno dočekuju završnicu Kupa. Smatra da je Čelik najkvalitetniji tim u BiH, ali da neće nikoga podcjeniti.

-Naše rivalke su u takmičarskom pogonu u ritmu, jer su igrale ligu i sigurno je da im je to određena prednost. Međutim, vjerujem da ovaj tim Čelika posjeduje kvalitet, koji je garant da ćemo se radovati još jednom trofeju. Sve naše igračice su zdrave i spremne (osim mlade Almine Ćehajić, koja se oporavlja, nap.a.) za novi uspjeh, koji bi donekle spasio sezonu, obzirom da je Upravni odbor KS BiH ostao pri stavu da Čelik ne može igrati završnicu Prvenstva BiH za prvaka, jer nije igrao ligaško takmičenje-zaključio je Kecman.

Aida Kalušić, kaže da su spremne i da jedva čekaju da započnu ove utakmice u kojima žele da potvrde da su najbolja ženska košarkaška ekipa u BiH.

-Daćemo sve od sebe, publika će uživati u dva dana odlične košarke i nadamo se da ćemo na kraju ponijeti pehar -, kaže kapiten Čelika, Aida Kalušić.

Tamara Kapor igrala je za KŽK Čelik kroz proteklu sezonu regionalne MŽRKL, ali je posuđena ekipi Budućnosti za završnicu MŽRKL, sa kojom je i osvojila trofej pobjednika za proteklu sezonu.

Ona se zahvalila ekipi Čelika što joj je omogučila nastup za ekipu Budućnosti Bemax u play offu.
Optimistična je pred nastupajuću završnicu Kupa:

– Nadam se da ću sa Čelikom osvojiti svoj drugi ovosezonski pehar. Imamo kvalitet i iskustvo, tako da ne možemo sebi dozvoliti luksuz da nas neka od ekipa iznenadi pred domaćom publikom- kaže Kapor.

Ponavljamo satnicu Kupa u Zenici:

Subota, 09.04.2016. godine
1 / 2 finale
17:00 sati Play Off – Orlovi
19:30 sati KŽK „Čelik” – Mladi Krajišnik
Nedjelja, 10.04.2016.godine
18:00 sati, Finale Kupa BiH
Trofej pobjednika Kupa BiH brani ekipa KŽK Čelik, koje su dvostruke uzastopne prvakinje i osvajačice Kupa, te su najbliže osvajanju i trećeg uzastopnog trofeja u Kupu, ali to će morati da pokažu na terenu i to pred svojim navijačima.
Pozivamo navijače da dođu u Arenu Zenica i da podrže ovaj uspješni zenički sportski kolektiv, KŽK Čelik, u osvajanju još jednog trofeja pobjednika Kupa BiH, trećeg uzastopnog trofeja u Kupu. Ulaz je slobodan.

E.Imamović za Zenicablog



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno