Košarka

Press Veteranske selekcije KK Čelik – Pokušati odbraniti titulu pobjednika od prošle godine

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Press Veteranske selekcije KK Čelik – Pokušati odbraniti titulu pobjednika od prošle godine – U prostorijama OKK Čelik održana je press konferencija povodom učešća Veteranske selekcije Košarkaškog kluba Čelik, na  29. međunarodnom košarkaškom turniru  „Old stars Zagreb-Opatija 2017“.

Prisutnim su se obratili košarkaši-veterani KK Čelik, Senad Muslić i Edin Kavaz, te dugogodišnji trener Veteranske selekcije KK Čelik, Jasmin Gradaščević.

Inače, Veterani Košarkaškog kluba Čelik su prošlogodišnji pobjednici jednog od najvećih međunarodnih košarkaških turnira u regionu „Old stars Zagreb-Opatija 2016“ i ostavili su snažan utisak na organizatore, koji su ih i ove godine pozvali po deveti put, a oni će pokušati da odbrane titulu osvojenu prošle godine.

Turnir se odigrava od 26. do 29.05.2017.godine, učestvuje 21 ekipa, a turnir se igra već 29 godina.

KK Čelik se nalazi u veoma jakoj grupi sa pet ekipa u kategorii 42+, a igra se u Opatiji.

Muslić se zahvalio firmi Number One, koja ih je sponzorisala sa opremom u kojoj su i osvojili trofej prošle godine, te ističe i pomoć firmi Medic iz Sarajeva, Triglav osiguranje i KPZ Zenica.

-Radujem se učešću na ovakvim veteranskim turnirima, gdje osim košarke vežu nas i dobra druženja sa prijateljima iz raznih zemalja, te podijelimo privatne utiske, ali i pokušamo sklopiti neke privatne biznise.

Ove i prošle godine mi smo jedina ekipa iz BiH, koja učestvuje na turniru, a tu su i ekipe iz Hrvatske, Srbije, Slovenije-, kazaao je, pored ostalog, Muslić.

Trener ove Čelikove Veteranske selekcije je Jasmin Gradašćević:

– Do prošle godine imali smo skromne rezultate, ali smo lani skupili respektabilan tim. Ova grupa od 42+ je igrački dosta dobra. Tu su veterani iz svih bivših republika, sada država, koji su karijere završili u dobrim klubovima. Prošle godine smo osvojili turnir i vjerujte nije bilo lako, a ove godine će nam biti još teže da isti odbranimo. Naša grupa ima najviše ekipa, ali mi ćemo probati da se vratimo sa odbranjenim naslovom, jer smo jači za dva imena poput Ivana Opačka i Kaknje. Dosada smo igrali četiri pripremne utakmice sa dosta mlađim protivnicima i uspjeli smo pobijediti u sve četiri. Potrudit ćemo se da osvjetlamo obraz Zenice-, kaže Gradaščević.

Jedan od najaktivniji u posljednjih 7-8 godina, kada je selekcija veterana u pitanju i jedan je od nosioca igre ove ekipe je Edin Kavaz, kako nam ga najavi Senad Muslić, koji nam je kratko rekao:

– Pripreme smo dobro  obavili i najbolje dosad se spremili, jer znamo da nam je zadatak odbraniti trofej, koji je lakše osvajati, nego braniti. To je veliki izazov za nas, mi ćemo dati svoj maksimum kao i svaki put. Pojačali smo se i nadamo se uspjehu, dat ćemo sve od sebe da prezentujemo kako Grad Zenicu tako i državu. Odigrati ćemo najbolje što možemo i ja se nadam da kad se vratimo u Zenicu da ćemo imati šta da proslavimo. Što se tiče nas igrača spremni smo i puni volje da ponovo osvojimo trofej-, kazao je Kavaz.

Košarkaški klub Čelik jedan je od prepoznatljivih simbola grada Zenice, kako u BiH, tako i u svijetu. Košarka se u Zenici počela igrati 1954. godine, a veteranska selekcija je formirana 2001 godine, od kada predstavlja Grad i Klub na međunardnoj i na domaćoj sceni.

Na kraju je istaknuto da OKK Čelik i nema veliku podršku Grada Zenice, kao ni veterani KK Čelika, pogotovo finansijsku, iako taj košarkaški klub na najbolji način u svim mogućim selekcijama prezentuje Grad.

Tekst i foto E.Imamović

 



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno