Ostali sportovi

Press uoči drugog Table tennis open turnira

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Press povodom 2. „Sportzdk Table tennis open“. Turnir u subotu u 10 sati u Areni Zenica. U press centru Arene Zenica održana je press konferencija povodom održavanja otvorenog prvenstva ZE-DO kantona u stonom tenisu pod nazivom 2. „Sportzdk Table tennis open“.

Prisutnim su se obratili Mirza Dizdarević, delegat i vrhovni sudija turnira, Edin Konjić, reprezentativac, član Stk Mladost iz Zenice i drugoplasirani na nedavno održanom Međunarodnom turniru „Stens open 2015“ u Sarajevu, te mr. Sc.Sedin Habibović u ime JZU Zavod za bolesti ovisnosti ZE-DO kantona. Moderator na pressu bio je Nedžad Glibo, novinar.

Istaknuto je da stonoteniski klub „Mladost“ iz Zenice i Udruženje građana „Sport Media“ u povodom 26. juna, Međunarodnog dana borbe protiv zloupotrebe droga, organizuju 2. „Sportzdk Table tennis open“.
Turnir će se održati u subotu, 27. juna sa početkom u 10 sati u Areni Zenica.
Na ovom festivalu stonog tenisa očekuje se učešće 60 – 70 zaljubljenika u ovaj sport iz svih krajeva Bosne i Hercegovine. Na 2. „Sportzdk Table tennis open-u“ nastupit će 16 najboljih seniora iz Bosne i Hercegovine, a paralelno sa ovim programom, održat će se i turnir za veterane – rekreativce.
Očekuje se kvalitetan i atraktivan tenis. Najavljen je dolazak i Srđana Miličevića, bh.olimpijca iz BiH, te i najboljih veterana iz bivše Jugoslavije.

Turnir se igra u sljedećim kategorijama:
a) Seniori: 16 najboljih seniora (po pozivu organizatora)
b) Veterani: (preko 40 godina) – rekreativci

Prijave se primaju do četvrtka, 25. juna 2015. godine putem e-maila: [email protected], [email protected], ili na broj telefona: 061 578-463.
Delegat i vrhovni sudija turnira je Mirza Dizdarević, jedan od najboljih bh. stonotenisera.
Ulaz u Arenu Zenica je slobodan.
Organizator će obezbjediti pehare, medalje, diplome kao i novčane nagrade za tri prvoplasirana takmičara po navedenim kategorijama, istaknuto je na pressu.

Da podsjetimo i prošle godine zahvaljujući podršci partnera iz Stk Mladost, kao i Javne ustanove Zavod za bolesti ovisnosti ZDK i privrednih subjekata, na zadovoljstvo stotinjak učesnika uspješno je organizovan 1. Sportzdk Table tennis open.

E.Imamović za Zenicablog



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Tagovi

Zadnje objavljeno