Rukomet

Press u RK Čelik – U srijedu na Bilmišće stiže Konjuh – prvenstvena humanitarna utakmica

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Press u RK Čelik – U srijedu na Bilmišće stiže Konjuh – prvenstvena humanitarna utakmica – U press centru Arene Zenica održana je press konferencija Rukometnog kluba Čelik. Povod za press je utakmica 6.kola Prve lige FBiH grupa Sjever između domaćeg Čelika i ekipe Konjuh II iz Živinica. Utakmica će biti i humanitarnog karaktera za pomoć u liječenju nekadašnjeg igrača Čelika Zemira Imamovića.

Utakmica RK Čelik –RK Konjuh II na rasporedu je u srijedu 08.12.u 20 sati u dvorani na Bilmišću.

Prisutnim su se obratili Seldin Rizvanović, trener u RK Čelik i Adnan Begović, rukometaš i kapiten RK Čelik.

Trener Rizvanović ukratko se osvrnuo na utakmicu iz prošlog kola u Žepču i osvojen prvi bod nakon neriješenog rezultata 28:28. Rekao je da Žepče ima dobru ekipu i da su oni do sada ostvarili tri pobjede i jedan poraz u prvenstvu. Od utakmice u srijedu protiv ekipe Konjuh II iz Živinica očekuje da njegova ekipa zabilježi prvu pobjedu, jer se njegova ekipa prilično konsolidovala u tehničkom i taktičkom pogledu i da slijede bolji dani za RK Čelik.

U vezi humanitarnog karaktera utakmice naglašava da je dogovoreno da sav prihod od prodatih karata ide u ovu humanitarnu akciju i da se sva službena lica odreknu honorara i da ga daju u humanitarnu akciju za Zemira Imamovića. Poziva sugrađane da dođu na utakmicu i podrže ovu mladu ekipu Čelika, te se odazovu humanitarnoj akciji za Zemira.

Kapiten Adnan Begagić ističe da je zadovoljan utakmicom i rezultatom u Žepču, jer se radi o sasvim ozbiljnoj ekipi. U vezi ekipe Konjuh II kaže da im je nepoznata, ali da će dati maksimum da se zabilježi prva pobjeda. Vezano za humanitarni karakter ove utakmice ističe da je bio kapiten juniorske ekipe Čelika u kojoj je igrao, sada 25-godišnji Zemir Imamović. Igrao je kao lijevo krilo i bio je pozitivan momak, ali ga je bolest prekinula u karijeri i sada treba na transplantaciju bubrega u Tursku.

I on poziva gledaoce da dođu u srijedu na Bilmišće u 20 sati, podrže RK Čelik i učestvuju u humanitarnoj akciji za Zemira Imamovića.

Povodom najavljene utakmice na oficijenoj stranici RK Čelik su objavili:

-U srijedu u sklopu 6. kola Prve lige FBiH – grupa sjever naši momci dočekuju Konjuh II iz Živinica. Navedena utakmica će biti humanitarnog karatera. Naime, naš nekadašnji igrač Zemir Imamović treba na hitnu transplataciju bubrega u Tursku, i u vezi s tim Rukometni klub Čelik Zenica zajedno sa Školom rukometa Čelik Junior poziva sve bivše i sadašnje rukometaše, ljubitelje i simpatizere rukometa, navijače i sve građane dobrog srca da se odazovu ovoj akciji. Cijena karte za utakmicu iznosi 3 KM. Pored toga, u sklopu dvorane će biti postavljena kutija za donaciju. Bitno je istaći da sav prihod od prodatih ulaznica ide za našeg Zemira. Karte je također moguće kupiti i u pretprodaji. Kontakt telefon je 062/599-630.
Pokažimo humanost za našeg Zemira!-, kažu u RK Čelik.

Tekst i foto
E.Imamović



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno