Rukomet

Press u RK Čelik – Sa optimizmom u novu sezonu 2019/2020 – U nedjelju u 17 h dolazi Sana 07 u Arenu

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Press u RK Čelik – Sa optimizmom u novu sezonu 2019/2020 – U nedjelju u 17 h dolazi Sana 07 u Arenu – U press centru Arene „Husejin Smajlović“ Zenica održana je press konferencija Rukometnog kluba Čelik. Povod za press je utakmica 2.kola Prve lige FBiH, grupa Sjever, između RK Čelik i RK Sana 07 iz Sanskog Mosta, početak sezone, te još neke novosti iz kluba.

Utakmica RK Čelik – RK Sana 07  igra se u nedjelju 29.9. 2019.godine u gradskoj Areni „Husejin Smajlović“ u Zenici, centralni teren, sa početkom u 17 sati. Ulaz je tri KM.

Prisutnim su se obratili Pane Škrbić, predsjednik kluba, Seldin Rizvanović, šef stručnog štaba u RK Čelik, te igrači RK Čelik, Faris Mrako, zamjenik kapitena tima, Mirsad Čelenka, najmlađi član seniorske ekipe.

Inače, sezona u Prvoj ligi FBiH, grupa Sjever, počela je prošlog vikenda, a rukometaši Čelika bili su slobodni u prvom kolu. U ovoj sezoni Liga broji 11 klubova i to: Krivaja (Zavidovići), Gradačac, Žepče, Krajina, Rudar (Banovići), Kakanj, Bosna TS (Tešanj), Sana 7 (Sanski Most), Sloboda 2, Čelik Junior i Čelik.

Kao uvodničar na pressu govorio je predsjednik Škrbić i osvrnuo se ukratko na završeni turnir „Zaim Kobilica“, istakao odlične ocjene za organizaciju turnira od svih učesnika, te najavio dolazak svih ekipa učesnica i na naredni turnir, koji će biti sa osam učesnika iz regiona i šire i ujedno se uklapa u proslavu 70 godina od osnivanja kluba. Govorio je i o pretplatničkim ulaznicama.

-Želimo da omasovimo prisustvo utakmicama, a 10 KM je zaista simbolična cijena za sve utakmice. Naši aktivisti će obilazi radne organizacije, fakultete, škole i druge institucije i nuditi predplatničke karte. Uzdamo se u privrženost Zeničana svom klubu -, istakao je Škrbić i nastavlja:

U Zenici imamo krizu posjeta sportskim događajima, a poznato je da je cilj svakog sportskog događaja dolazak publike, ako nema publike, onda sportski događaji nemaju svrhu održavanja, kaže Škrbić, ujedno pozivajući građane da dođu u nedjelju u Arenu i da podrže rukometaše Čelika.

Paralelno sa pripremama RK Čelik za predstojeću sezonu, realizuju i marketinšku kampanju. Glavni akcenat je dat na prodaju sezonskih karata po cijeni od 10 KM, te pretplatničkih VIP ulaznica po cijeni od 50 KM, koje važe do 31.decembra 2019.godine.

O školi rukometa u RK Čelik Škrbić nam saopštava:

Zbog povećanja broja polaznika u Školi rukometa RK Čelika, od sada će dvije ekipe ove Škole trenirati Nedim Šehić, kao rukovodilac škole, zatim, Slaven Šijaković i Sanel Hasanović. Inače, Rukometni klub Čelik je prijavio dvije svoje ekipe iz Škole rukometa Čelik za zvanično takmičenje u rukometnoj ligi za mlade -, kazao je Škrbić.

U vezi ciljeva u ovoj sezoni Škrbić kaže da im je cilj viši rang takmičenja, Premijer liga, a klub je pojačan sa tri nova igrača, a to su Slaven Šijaković iz RK Gračanica, te Mario Filipović i Mario Budimir iz Viteza. Stvaramo evropski Čelik, kazao je na kraju svog izlaganja predsjednik Škrbić.

-Na sjednici Upravnog odbora Rukometnog kluba Čelik izvršena su nova imenovanja. Tako je za asistenta šefa stručnog štaba, prof. Seldina Rizvanovića, imenovan Sanel Hasanović, a za trenera u Školi rukometa RK Čelika, koja je sve veća i sve jača, imenovan je prvotimac RK Čelika Slaven Šijaković. Šijaković je inače završio Višu trenersku školu u Banjoj Luci -, saopšteno je na pressu.

O predstojećoj utakmici drugog kola govorio je ŠSŠ Seldin Rizvanović istakavši da im je dobro došla pauza u prvom kolu za još koji trening pred novu sezonu. Kaže da su favoriti u ovoj utakmici protiv Sane 07, ali traži disciplinu u igri do kraja. Ima samo jednog povrijeđenog igrača, kapitena Adnana Begagića, a ostali su zdravi i spremni za nastup. Poziva publiku da ih podrži i da vidi njihov tim u ovoj sezoni.

Mladi igrači, Faris Mrako i Mirsad Čelenka, izdanci Čelikove škole rukometa, ističu da su favoriti u nedjeljnoj utakmici i da će ovih nekoliko utakmica do derbija sa Krivajom u Zavidovićima u petom kolu, poslužiti za uigravanje i kao test šta mogu u novoj sezoni. Smatraju da imaju kvalitet za Premijer ligu i da su među glavnim kandidatima za viši rang takmičenja.

Tekst i foto

E.Imamović



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno