Rukomet

Press u RK Čelik – Rezime polusezone i ciljevi kluba u narednoj godini

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Press u RK Čelik – Rezime polusezone i ciljevi kluba u narednoj godini  – U press centru Arene Zenica održana je svečana, novogodišnja press konferencija Rukometnog kluba Čelik. Povod za press je rezime protekle polusezone, odnosno zadnja tri mjeseca od ponovnog dolaska na čelo kluba, Paneta Škrbića, te planovi kluba u narednom periodu.

Prisutnim su se obratili Pane Škrbić, predsjednik kluba, Seldin Rizvanović, šef stručnog štaba u RK Čelik i mladi rukometaši Danijel Jurić, Adi Pašalić i Faris Mrako.

Predsjednik Pane Škrbić ističe zadovoljstvo konsolidacijom kluba u zadnja tri mjeseca, tj. od njegovog ponovnog povratka na čelo kluba.

Nakon svih turbulencija i neizvjesnosti oko početka takmičenja, zahvaljujući prije svega odlučnosti i istrajnosti nekoliko ljubitelja ovog sporta, koji nisu dozvolili da se rukometni klub “Čelik”, za sada, ugasi, Zeničani su počeli ovo prvenstvo. Stoga, ovi rezultati u jesenjem dijelu prvenstva su za svaku pohvalu.

A prvi dio sezone u Federalnoj ligi, Rukometni klub Čelik završio je sa omjerom 5/4 u pobjedama i jednim neriješenim rezultatom, što je sa 16 bodova bilo dovoljno za peto mjesto na tabeli.

Zbog niza poteškoća koje su pratile ovog zeničkog ligaša u minuloj godini rezultat je više nego dobar.

Za samo tri mjeseca upornog rada uspješno je stabilizovan tim i klub, čime su stvoreni uslovi za još bolje rezultate, bez ikakve finansijske pomoći iz Gradske uprave u ovom periodu. Isplaćene su tri stipendije mladim rukometašima, a nakon dužeg vremena biće obezbjeđene i zimske pripreme van Zenice.

Na pressu je još jednom istaknut istorijski sporazum sa Školom rukometa (ŠR) Čelik Junior, koju vodi Vlado Zeljko i RK Čelik, tj. ujedinjenje ova dva kluba.

U nastavku sezone, uprava Čelika, uz zadržavanje postojećeg igračkog kadra, najavila je dovođenje najmanje dva do tri pojačanja.
Na ovoj novogodišnjoj press konferenciji Pane Škrbić, predsjednik kluba, Seldin Rizvanović, šef stručnog štaba i mladi rukometaši Faris Mrako, Danijel Jurić i Adi Pašalić, za narednu 2018. godinu najavljuju još bolje rezultate i borbu za vrh tabele.

Među ciljevima kluba za naredni period su:

-drugi dio sezone odigrati bez poraza,
-dovesti tri do četiri mlada igrača,
– u što kraćem vremenskom periodu obezbjediti povratak u Premijer ligu,
-formirati i drugi tim Čelika za takmičenje,
-ojačati stručni štab,
-vraćanje publike u Arenu i u tom smislu organizovati prodaju članskih karti, koje će koštati 30 KM,
-obezbjediti u Gradskoj upravi bolji status za rukomet u Zenici.

Na pressu je istaknuto da nogometni, košarkaški i Rukometni klub Čelik su sportski kolektivi koji zaslužuju posebnu pažnju javnosti, podršku privrednika i Gradske uprave, te ih treba posebno tretirati.

Plakete „Srce Čelika“ na večerašnjoj svečanosti kluba će dobiti mladi rukometaši Danijel Jurić, Adi Pašalić i Faris Mrako, a zlatnu plaketu Seldin Rizvanović, šef stručnog štaba RK Čelik.

Drugi dio lige starta 03./04.marta 2018. godine. U prvom kolu nastavka, Čelik će biti slobodan.

Tekst i foto
E.Imamović



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno