Rukomet

Press u RK Čelik: Predstavljen stručni štab i pojačanja za novu sezonu – cilj minimalno treće mjesto na kraju prvenstva

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Press u RK Čelik: Predstavljen stručni štab i pojačanja za novu sezonu – cilj minimalno treće mjesto na kraju prvenstva – U press centru gradske Arene „Husejin Smajlović“ u Zenici održana je press konferencija Rukometnog kluba Čelik. Teme ove konferencije bile su ciljevi kluba za narednu sezonu, predstavljanje igrača i stručnog štaba, predstavljanje pojačanja za novu sezonu, ostale aktivnosti kluba i najava obilježavanja jubileja 70 godina kluba.

Prisutnim su se obratili Pane Škrbić, predsjednik  RK Čelik i Nermin Gušić, novi v.d. šef stručnog štaba RK Čelik.

O ciljevima kluba za narednu sezonu govorio je predsjednik Pane Škrbić. Ističe da nisu zadovoljni sportskim rezultatima kluba u prvom dijelu sezone (jesenji dio Prve lige FBiH- grupa Sjever okončali s omjerom osam pobjeda i tri poraza, te na četvrtom mjestu, nap.a.). Zacrtano je osvajanje minimalno trećeg mjesta, sa kojim bi izborili status člana jedinstvene lige, a ako se ukaže prilika i za bolji plasman. Nije zadovoljan podrškom Gradske uprave, koja je do sada bila samo verbalna, očekuje bolju podršku Grada. Uprava vjeruje u ovu ekipu Čelika, koja će trebati poboljšati igru u drugom dijelu sezone.

Škrbić je predstavio i pojačanja u klubu, a to su povratnici u matični klub iz ŠR Čelik Junior, golman Muamer Kaljić i Ekrem Kobilica, te mladi Ivo Mišković, desni bek iz Bile sa međunarodnim iskustvom.

Predstavljen je i stručni štab:

Novi privremeni vršilac dužnosti Šefa stručnog štaba je dosadašnji trener u prvom timu RK Čelika, dugodišnji igrač i trener Čelika, Nermin Gušić.

Dosadašnji Šef stručnog štaba prof. Seldin Rizvanović je novi sportski direktor Kluba i vodiće računa o svim selekcijama Kluba, te o Školi rukometa RK Čelik, a za trenera-savjetnika u Stručnom štabu imenovan je Miki Filipović, koji je bio najuspješniji trener RK Čelika u posljednjih deset godina.

Takođe, u šestočlanom Stručnom štabu su još i Nedim Šehić, član koji prati Školu rukometa, fizioterapeut prof. Bojan Tepić, kao i kapiten i golman prvog tima prof. Riad Polić.

V.d. Šefa stručnog štaba, Nermin Gušić, ističe da se mora raditi zajedno i međusobno pomagati, pripreme su nešto skračene zbog ranijeg početka 2.dijela prvenstva, a to je 16.februar. Pripreme će biti u Zenici.

-Obzirom da je RK Čelik u prvom prvenstvenom kolu slobodan, opet ćemo imati dovoljno vremena da se dobro pripemimo za nastavak prvenstva, neće biti klasičnih fizičkih priprema i rada s loptom, već će se na svim elementima priprema ekipe za nastavak prvenstva raditi paralelno, sa akcentom na odbranu. Pripremama ću rukovoditi ja, a o fizičkoj spremnosti ekipe će se brinuti Seldin Rizvanović-, kaže Gušić.

Prozivku 22 igrača izvršio je Nedim Šehić, član SŠ:

Golmani: Riad Polić, Muamer Kaljić Memko, Haris Muhić Kire i Jasmin Beganović.

Srednji bekovi: Muhamed Ajanović Muta, Faris Mrako i Adnan Sumbuljević.

Lijevi bekovi: Kenan Muslić, Danijel Jurić i Mustafa Babić.

Desni bekovi: Kenan Biogradlija, Ivo Mišković i Miran Čović.

Lijeva krila: Eldar Mehić i Adi Pašalić.

Desna krila: Jasmin Omerović, Ekrem Kobilica i Ahmed Oruč.

Pivotmeni: Aldin Begagić, Ismar Kahirić, Adnan Begagić i Mirsad Čelenka.

-Novi kapiten je Riad Polić, a zamjenik kapitena Faris Mrako.

Predsjednik Škrbić je upoznao prisutne  da je pokrenut ciklus Škole rukometa, koji traje već tri mjeseca sa 50-ak dječaka. Formirat će se jedna ekipa za takmičenje od mladih rukometaša, o Memorijalnom turniru „Zaim Kobilica“ sa listom jakih učesnika, te da se iduće, 2020.godine, obilježiti 70 godina kluba, sa Međunarodnim rukometnim turnirom i sa listom učesnika, do sada ne zabilježenih kod nas.

Tekst i foto galerija

E.Imamović

 



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno