Rukomet

Press u RK Čelik – Fuzija RK Čelik i ŠR Čelik Junior prava stvar za zenički rukomet

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Press u RK Čelik – Fuzija RK Čelik i ŠR Čelik Junior prava stvar za zenički rukomet – U press centru Arene Zenica održana je press konferencija Rukometnog kluba Čelik. Ovo je prvi press nakon fuzije-spajanaja dva zenička rukometna kluba, RK Čelik i ŠR Čelik Junior. Teme ove konferencije bile su predstavljanje stručnog štaba i igrača pred početak priprema za novu sezonu, plan priprema, te najava za novi Upravni odbor kluba.

Prisutnim su se obratili Sanel Hasanović, predsjednik  RK Čelik, Seldin Rizvanović, član stručnog štaba, Dženan Dedić, kandidat za novog predsjednika kluba, te igrači RK Čelik, Harun Hodžić i Adnan Begagić.

Sanel Hasanović ističe značaj spajanja dva zenička rukometna kluba i sve probleme na koje nailaze zbog finansijskih razloga

–  Za prošlu sezonu klub je dobio od Grada 12.000 KM, što nije ni blizu dovoljno da se „izgura“ sezona i da nije nilo nekih sponzora i entuzijazma pojedinaca, klub je bio pred napuštanjem takmičenja. Kao što je poznato Čelik je ispao iz Premijer lige i u narednoj sezoni igrat će Prvu ligu Federacije, vjerovatno u grupi Sjever. Imat ćemo veoma mladu ekipu i bazirat ćemo se na domaće snage u igračkom kadru i u rukovođenju klubom. Trenutna situacija je veoma neizvjesna i ako za sedam dana nešto ne riješimo u pogledu finansija, ne znam kako ćemo dalje. Očekujem veću podršku Grada, jer Zenica zaslužuje da ima dobar rukometni klub. Za normalno fukcionisanje kluba bilo bi potrebno oko 70.000 KM za sezonu, praćenje tri kategorije igrača i sve obaveze prema njima i trenerima-, kazao je, pored ostalog, Hasanović.

Seniorski klub će zadržati ime RK Čelik, dok će mlade kategorije nositi ime Čelik Junior.

Trener Čelika u prošloj sezoni i član novog stručnog štaba, Seldin Rizvanović, kaže da je spajanje dva rukometna kluba spas za zenički rukomet.

–  Trenutno imamo na spisku 20-30 igrača, na koje računamo za narednu sezonu, sve su to, uglavnom, mladi domaći igrači, kojima je potrebno iskustvo za takmičenje u seniorskoj ligi. Naš plan je uigravanje ekipe u narednoj sezoni, opstanak u Prvoj ligi, te povratak u Premijer ligu za dvije godine. Stručni štab će biti od domaćih, zeničkih snaga, iz Čelika i Škole rukometa Čelik Junior, Upravni odbor se popunjava, takođe, od domaćih ljudi. Imamo projekat za rukometnu akademiju u kojoj bi se „proizvodili“ novi uspješni rukometaši. Prelazni rok je u toku i mi nećemo praviti smetnju nijednom igraču da ode iz kluba, ako nađe bolje uslove od naših. Meni je nagovješten odlazak tri igrača iz kluba, ali još nisu zatražili ispisnice.

Pripreme bi trebale početi 24.7.2017.godine i do tada bi se trebao znati status kluba u pogledu finansija.

I ja očekujem veću podršku Grada-, kazao je, između ostalog, Rivanović.

Dženan Dedić, kandidat za novog predsjednika kluba, kaže da je dobro što je došlo do fuzije zeničkih klubova i da su ispunjeni svi uslovi za takav korak i da se već uveliko radi na pripremama za narednu sezonu. Naglašava dobar rad sa mlađim kategorijama, koje često igraju van zemlje na raznim turnirima po svijetu. I on ističe probleme za finansiranje kluba, nada se rebalansu budžeta Grada, te još novih sponzora da bi se moglo krenuti u realizaciju priprema.

– U sadašnjim finansijskim prilikama u Zenici, kada je u budžetu Grada za ovu godinu za sport predviđeno 550.000 KM, moglo bi se komotno  ugasiti 70% zeničkih klubova. Nadam se većoj podršci Grada za sport u Zenici, jer je sport veliki promotor Grada i države-, kazao je, pored ostalog, Dedić.

Igrači, Harun Hodžić i Adnan Begagić, ističu zadovoljstvo spajanjem dva zenička rukometna kluba i da će dati sve od sebe da se stabilizuje rukomet u Zenici, jer, kako rekoše, Grad Zenica zaslužuje jedan dobar rukometni klub. Seniorska liga će biti veliki iskorak za dosta mladih igrača iz Zenice.

Tekst i foto E.Imamović

Igrači RK Čelik na pressu


Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno