Košarka

Press u OKK „Čelik”: Želimo pobjedu nad liderom i preuzimanje prvog mjesta na tabeli

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Press u OKK „Čelik”: Želimo pobjedu nad liderom i preuzimanje prvog mjesta na tabeli – 18. kolo A-1 lige KSBiH, OKK Čelik – KK Promo D. Vakuf, nedjelja 17.mart 2019.godine u 17 sati – centralni teren gradske Arene „Husejin Smajlović“ u Zenici.

U prostorijama OKK Čelik danas, 16.3.2019.godine, održana je konferencija za medije OKK Čelik.

Povod za press je derbi utakmica 18..kola A-1 lige KSBiH, sezona 2018/2019, u kojoj je zenički OKK Čelik domaćin ekipi KK Promo iz Donjeg Vakufa.

Prisutnim novinarima obratili su se Goran Bulajić, predsjednik OKK Čelik, Armel Mujaković, šef stručnog štaba Čelika, Edin Varupa, trener, te košarkaši OKK Čelik, Anes Podojak i Kerim Dragolj.

Predsjednik Bulajić itiče važnost nedjeljne utakmice i ciljeve kluba do kraja sezone:

-Veoma je bitna nedjeljna utakmica protiv vodeće ekipe na tabeli, naša ekipa je u dobrom ritmu i pobjedom u Goraždu u prošlom kolu vratili smo samopuzdanje i sada je optimizam na visokom nivou. Ekipa Proma je kvalitetna, ali naša prednost je domaći teren, dobra priprema pred ovu utakmicu i uz pomoć navijača nadam se pobjedi. Naš cilj je da se borimo za ulazak u Premijer ligu i nadam se da će to navijači prepoznati -, optimista je Bulajić.

Pomoćni trener Varupa pred nedjeljnu utakmicu je kratko kazao:

-Očekujemo nas dobra i zanimljiva košarka i ako odigramo dobro kao u zadnjoj dionici u Goraždu, nadamo se pobjedi. Moramo dati maksimum, disati svi za jednog, nadati se pobjedi i da ćemo preteći Promo na tabeli -, zaključio je Varupa.

Šef struke OKK Čelik Armel Mujaković kaže da poznaje snagu Proma i njihove adute:

-U Goraždu smo odigrali tri najlošije četvrtine, a na kraju pobjedili nakon izvrsne zadnje četvrtine.

Mi smo spremni, jedino ne možemo računati na Benjamina Bajramovića i Mirzu Kesu, koji su povrijeđeni. Ostali igrači su spremni i motivisani, vjerujem da će svi dati maksimum i da ćemo sutra pobijediti. Naravno mnogo bi nam značilo da dođe dosta navijača, jer bi lakše došli do pobjede. Znamo da su njihovi najbolji igrači Nedim Mustafica i Dinko Peljto, ali ima još igrača na koje se treba obratiti pažnja. Znamo njihove slabosti i dobre strane, nadam se da ćemo to prenijeti na teren i upisati pobjedu, te izbiti na čelo tabele -, optimista je i Mujaković.

Velika Čelikova nada, mladi bek Anes Podojak u ovoj sezoni jedan je od najboljih i najborbenijih  igrača ekipe, pred nedjeljnu utakmicu izjavljuje:

-Očekuje nas jedna teška utakmica, želimo nastaviti pobjednički niz i preuzeti lidersku poziciju. Vjerujem da ćemo uz našu energiju i pomoć navijača ostvariti novu pobjedu i pozivam ih da dođu i podrže ovu mladu ekipu -, kazao je Anes Podojak, koji se zahvalio trenerima na velikoj minutaži u ovoj sezoni i nada se da je opravdao povjerenje i da će nastaviti sa još boljim radom da bih još napredovao.

Kerim Dragolj je angažovan u Čelik pred početak ove sezone i predstavlja veliko pojačanje pod košem:

-Sutrašnja utakmica je pravi test pred play off i očekujemo što bolje mjesto na tabeli. Promo je lider i imamo respekt prema njima, ali mi igramo dobro drugi dio sezone i imamo odlične rezultate. Ova liga je dosta izjednačena i neizvjesna i može svako svakoga pobjediti. Potreban je dobar pristup utakmici, sreća i naravno podrška navijača, što bi trebalo bilo dovoljno za dobar rezultat -, zaključio je Dragolj.

Utakmica OKK Čelik – KK Promo D.Vakuf  na rasporedu je u nedjelju 17.3.2019. godine u gradskoj Areni „Husejin Smajlović“ u Zenici na centralnom terenu, sa početkom u 17 sati.

Tekst i foto

E.Imamović



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno