Košarka

Press u OKK „Čelik”: Uz podršku sa tribina do pobjede nad Gradinom

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Press u OKK „Čelik”: Uz podršku sa tribina do pobjede nad Gradinom – Druga finalna utakmica Play off-a A-1 lige KSBiH za prvaka A1 lige, OKK Čelik – KK Gradina Srebrenik, subota u 19 sati – centralni teren gradske Arene „Husejin Smajlović“ u Zenici.

U prostorijama OKK Čelik, danas 18.5. održana je konferencija za medije OKK Čelik. Povod za press je druga finalna utakmica Play off-a A-1 lige KSBiH za prvaka A1 lige sezona 2017/2018, u kojoj je zenički OKK Čelik domaćin ekipi KK Gradina iz Srebrenika.

Ekipa KK Gradine vodi sa 1:0 u Finalnoj seriji Play off-a, nakon što je u nedjelju 13.5.2018. na domaćem terenu savladala ekipu OKK Čelik sa 108:97.

Košarkaši Čelika će pokušati za zabilježe pobjedu u ovoj drugoj utakmici i tako izbore majstoricu, koja bi se igrala u Srebreniku idućeg vikenda.

Prisutnim novinarima obratili su se Goran Bulajić, predsjednik kluba, Armel Mujaković, šef stručnog štaba Čelika, te Anes Podojak i Imran Porča, mladi košarkaši Čelika.

Predsjednik Bulajić ističe da je subotnja utakmica najvažnija, do sada, za  OKK Čelik.

-Sa ovakvom energijom, kojom igramo utakmice, pobjeda nad Gradinom ne bi trebala doći u pitanje, bori se i izgara u crno-crvenom dresu za svoj klub, svoj Grad, svoj Čelik. Podrška sa tribina mnogo znači našim mladim igračima, te pozivam vjerne navijače i simpatizere da nas podrže u ovoj važnoj utakmici -, kazao je, između ostalog, Bulajić.

Upitan šta misli o špekulacijama i statusu Gradine ako budu oni najbolji, a da se desi da ne žele da sudjeluju u najvišem rangu, Bulajić kaže da su spremni da igraju u višem rangu, ali bi voljeli da taj povratak u Premijer ligu, prije svega, izborimo rezultatski, odnosno na terenu.

Trener Mujaković se osvrnuo na proteklu utakmicu u Srebreniku, neujednačeni sudijski kriterij, kako se utakmica izgubila u zadnjoj četvrtini i kako nisu uspjeli „prelomiti“ utakmicu kada su došli na zaostatak od jednog poena.

-Pred utakmicu sa Srebrenikom smo spremni, imamo jednog povrijeđenog igrača, Halida Karalića, koji se povrijedio sinoć na treningu i neće nastupiti. Pozivam sve naše navijače, simaptizere kluba, sugrađane, ljubitelje muške košarke, da dođu u subotu u 19 sati u Arenu u što većem broju i pruže podršku našoj ekipi da dođu do pobjede u ovoj veoma važnoj utakmici. Mi obećavamo dobru košarkašku predstavu, borbu za svaku loptu, srce na teren za svoj Grad i Klub. Bilo bi dobro da ovu utakmicu dobijemo sa što većom razlikom radi samopouzdanja u trećoj utakmici u Srebreniku, – rekao je, pored ostalog, trener Mujaković.

Mladi novopečeni juniorski reprezentativac, Anes Podojak i Imran Porča složni su u ocjeni da će subotnja utakmica biti teška, napeta i neizvjesna.

-Ako uspijemo da zaustavimo iskusnu trojku gostiju, a nadamo se da hoćemo sa svojom mladalačkom energijom, pobjeda ne bi trebala doći u pitanje. Pozivamo naše navijače da nam pruže podršku i njihova podrška sa tribina mnogo nam znači. Nadamo se pobjedi, majstorici i ulasku u najviši rang naše košarke, – optimisti su mlade Čelikove nade.

Da ponovimo, utakmica OKK Čelik – KK Gradina na rasporedu je u subotu 19.maja 2018.godine u gradskoj Areni „Husejin Smajlović“ u Zenici na centralnom terenu, sa početkom u 19,00 sati. Ulaz 2KM.

Sudije susreta su Haris Bijedić, Zoran Hodžić i Armin Zahiragić, delegat Samir Šehović.

Tekst E.Imamović

Foto E.Imamović / OKK Čelik



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno