Košarka

Press u OKK „Čelik” uoči 17.kola

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Press u OKK „Čelik” uoči 17.kola – A-1 lige KSBiH. U prostorijama OKK Čelik danas je održana konferencija za medije OKK Čelik. Povod za press je osvrt na utakmicu iz prethodnog kola protiv Lukavca, te naredna utakmica 17.kola A-1 lige KSBiH, sezona 2015/2016, u kojoj je zenički OKK Čelik domaćin ekipi KK Promo iz Donjeg Vakufa, jednom od konkurenata za plasman u play off za prvaka A1 lige.

Utakmica OKK Čelik – KK Promo Donji Vakuf na rasporedu je u subotu 27.februara 2016.godine u DVORANI NA BILMIŠĆU, sa početkom u 20 sati. Ulaz je 2 KM.
Prisutnim novinarima obratili su se: Adis Bajramović, pomoćni trener u OKK Čelik, te mladi košarkaši, Almin Ibrahimkadić i Mirko Đerek.

Trener Bajramović prvo se osvrnuo na utakmicu iz prošlog kola i poraz u Lukavcu od jednog od glavnih konkurenata za visok plasman. Ističe zasluženu pobjedu Lukavca u jednom pravom košarkaškom derbiju, uzbudljivom i neizvjesnom do samog kraja u čijem su finišu, o pobjedniku ipak, odlučile sudije. Rukovodstvo Čelika uložilo je usmenu žalbu KS BiH na „preteciozno suđenje“ u Lukavcu, kako kažu u Čeliku.

Za narednu utakmicu Bajramović kaže da će to biti istinski derbi protiv jednog od konkurenata za plasman u play off. Poziva navijače da dođu i da ih podrže i u ovoj utakmici, koja je na putu velikog povratka Čelika na staru slavu, preko ove mlade generacije košarkaša Čelika.

Bajramović podsjeća da se utakmica igra u dvorani na BILMIŠĆU, hramu zeničke košarke. Dvorana je renovirana i budi lijepa sjećanja na “legendarne košarkaške subote”. Ovo je prilika i za revanš ekipi Promo za poraz u 6.kolu od 70:74 u dvorani u Travniku, gdje inače Promo igra svoje utakmice kao domaćin.

-Utakmica ima i humanitarni karakter, kaže Bajramović. Na inicijativu Zeničanina Aldina Kajmakovića i košarkaši Čelika će se uključiti u akciju „SVI ZA ŽIVOT“.

Mladi Almin Ibrahimkadić, bivši junior Čelika i bivši igrač Gradine iz Tešnja, povratnik je u redove OKK Čelik. Odigrao je dobro na utakmici u Lukavcu i nada se da će u ovoj veoma važnoj utakmici protiv ekipe Promo dati sve od sebe da se revanširaju Vakufljanima u utakmici sezone. Poziva navijače da ih podrže.

Mirko Đerek je došao u Čelik iz Posušja. Smatra da je ekipa Čelika dobar kolektiv, koji je malo „poljuljan“ sa povredama nekoliko saigrača, ali da će naći snage da zabilježe pobjedu u ovoj derbi utakmici. Smatra da imaju dobar raspored do kraja prvenstva, a da će utakmica u Zenici sa Bosnom Royal iz Sarajeva, u predzadnjem kolu, biti odlučujuća za konačan plasman u play off.

Inače, OKK Čelik je trenutno šesti na tabeli u grupi sa ekipama koje su sakupile 25 bodovaa (4.mjesto Promo sa 25, 5.mjesto Bosna Royal 25 bodova, 7.mjesto Turbina 25 bodova, nap.a.) i još uvijek je u igri za plasman u doigravanje za prvaka (play off). Ako žele ostati u vrhu, onda pobjeda protiv ekipe Promo Donji Vakuf ne smije doći u pitanje.

Da ponovimo, utakmica OKK Čelik – KK Promo Donji Vakuf na rasporedu je u subotu 27.februara 2016. godine u dvorani na BILMIŠĆU, sa početkom u 20 sati. Ulaz je 2 KM.
Utakmica se igra na Bilmišću iz razloga početka priprema u Areni Davis Cup teniske reprezentacije BiH, koje će se održati naredne sedmice.

Pozivamo sve ljubitelje sporta, a naročito muške košarke, da dođu u subotu na Bilmišće (20,00 sati) i da podrže mlade košarkaše OKK Čelik u ovoj važnoj derbi utakmici, te da pobjedom ostave ekipu „Promo” iza sebe na tabeli.

E.Imamović za Zenicablog



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno