Košarka

Press u OKK „Čelik”: U nedjelju derbi kola OKK Čelik – Gradina Srebrenik (16,30h)

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Press u OKK „Čelik”: U nedjelju derbi kola OKK Čelik – Gradina Srebrenik (16,30h) – 20.kolo A-1 lige KSBiH OKK Čelik – KK Gradina Srebrenik, nedjelja 01.april 2018.god.u 16,30 sati –centralni teren gradske Arene „Husejin Smajlović“ u Zenici.

U prostorijama OKK Čelik danas, 30.03.2018.godine, održana je konferencija za medije OKK Čelik.

Povod za press je derbi utakmica 20.kola A-1 lige KSBiH, sezona 2017/2018, u kojoj je zenički OKK Čelik domaćin ekipi KK Gradina iz Srebrenika, lideru na tabeli A-1 lige.

Prisutnim novinarima obratili su se Goran Bulajić, predsjednik kluba OKK Čelik, Armel Mujaković, šef stručnog štaba Čelika, te Imran Porča i Anes Podojak, mladi košarkaši Čelika.

Podmlađena ekipa “Čelika” u nedjelju 01.aprila 2018. od 16,30 sati u Areni dočekuje vodeću ekipu Gradine iz Srebrenika, koja ima omjer od 15 pobjeda i dva poraza, a Čelik ima skor od 11/6.

Ova utakmica nosi epitet derbija kola i igrat će se na centralnom terenu Arene. Ovo će sigurno biti poslastica za sve ljubitelje ovog sporta u Zenici, koji će moći vidjeti dobru košarku dvije ekipe, koje u svojim redovima imaju nekoliko sjajnih igrača, istaknuto je na pressu.

Predsjednik Bulajić se ukratko osvrnuo na zadnji poraz u Sarajevu od Burcha, nakon pet uzastopnih pobjeda, istakavši da su poraženi u neizvjesnoj utakmici, koja se prelomila u trećoj četvrtini.

– Imamo u nedjelju priliku da se popravimo pred domaćom publikom na centralnom terenu gradske Arene. Nadam se da će doći veliki broj navijača, kao što je to bio slučaj i protiv Radničkog iz Goražda. U nedjelju nam dolazi vodeća Gradina iz Srebrenika, koja ima samo dva poraza ove sezone. Nama pobjeda u nedjelju donosi ovjeru plasmana u play-off, što bi svakako bio uspjeh -, kaže Bulajić.

Osvrnuo se i na Ligu mladih ZDK i na ostale mlađe selekcije OKK Čelik.

– Naši juniori su uvjerljivo prvi i bez poraza u Ligi mladih, kadeti su četvrti, pioniri i predpioniri šesti.

Ovog vikenda u Sarajevu imamo turnir u organizaciji KK “Impuls”, „Basket Cup-Sarajevo 2018“, na kojem redovno učestvujemo. To je za mlađe kategorije, U-13, U-14 i U-18, igrat će se u pet dvorana u subotu i nedjelju. Sudionici su iz BiH, Slovenije, Srbije i Bugarske, nadamo se dobrim nastupima naših ekipa -, kazao nam je, pored ostalog, predsjednik kluba Goran Bulajić.

Šef struke Armel Mujaković kaže da su skautirali narednog protivnika, koji ove sezone igra odlično.

-Što se tiče utakmice protiv Gradine, znamo od koga nam prijeti najveća opasnost. Hrnčić i Tanasilović donose prevagu u njihovoj ekipi i ako njih zaustavimo na pravi način, možemo se nadati pobjedi. Tu su i Emir Čerkezović i Zlatko Golijanin. Moramo izvršiti pritisak na njihovu bekovsku liniju, jer mislim da smo tu kvalitetniji, oni su kvalitetniji pod košem, nama se vraća Bambur i vjerujem da ćemo svi biti zdravi do početka utakmice. Mi bi s pobjedom u nedjelju obezbjedili ulazak u play-off, ali ćemo se truditi u zadnja tri kola, da pobijedimo sve tri utakmice. Uz malo sreće možda na kraju možemo biti i drugi, a onda bi izbjegli Gradinu, igrali bi protiv Radničkog i imali bi prednost domaćeg terena -, rekao je trener Mujaković, očekujući veliku podršku publike i nada se pobjedi u nedjelju.

Mladi košarkaši Čelika, 17-godišnjaci i još juniori, Imran Porča i Anes Podojak, zahvalni su trenerima Mujakoviću i Varupi, koji su im dali šansu da igraju u seniorskoj ekipi, iako su najmlađi u prvom timu.

Složni su u ocjeni da se dobro radi i trenira i da im dolazi lider na tabeli. Pozivaju navijače da ih podrže u ovom derbiju, nadaju se pobjedi uz podršku sa tribina, a oni će se odužiti dobrom igrom.

Sudije će biti Tarik Nikšić, Senad Durmić i Azur Lušija, delegat Samir Lušija.

Da ponovimo, utakmica OKK Čelik – KK Gradina Srebrenik na rasporedu je u nedjelju 01.aprila 2018.godine u gradskoj Areni „Husejin Smajlović“ u Zenici na centralnom terenu, sa početkom u 16,30 sati. Ulaz je 2 KM.

Tekst i foto
E.Imamović



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno