Košarka

Press u OKK „Čelik”: Ove subote u 19,30h u Areni OKK Čelik – HKK Zrinjski, šansa za mlade igrače

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Deveto kolo Prvenstva Bosne i Hercegovine, OKK Čelik – HKK Zrinjski, subota 18.12. 2021.godine u 19,30 sati – centralni teren gradske Arene „Husejin Smajlović“ u Zenici.

U prostorijama OKK Čelik danas, 17.12.2021.godine, održana je konferencija za medije OKK Čelik.

Povod za press je utakmica 9.kola Prvenstva KSBiH, sezona 2021/2022, u kojoj je zenički OKK Čelik domaćin ekipi HKK Zrinjski iz Mostara, te aktuelna situacija u klubu.

Prisutnim novinarima se obratio Goran Bulajić, predsjednik OKK Čelik.

On je na početku svog obračanja govorio o aktuelnoj situaciji u OKK Čelik, te istakao:

-U posljednjih desetak dana u OKK Čelik su se izdešavale neke stvari munjevitom  brzinom. Nismo mogli neke stvari da kontrolišemo, niti da predvidimo šta će se dalje dešavati. Sada imamo jasniju sliku šta nas čeka u narednom periodu. Nažalost, teška finansijska situacija i neizvjesnot koja nas je pratila i prošle godine kroz takmičenje, a naročito se izrazila plasmanom našeg tima u Ligu 6, ove godine je kulminirala i nismo uspjeli sa poslovnog aspekta zadovoljiti uslove koje je trener tražio od nas, kao i glavni igrač i ostali igrači. Došli smo u zaostatak od tri plate. Uspjeli smo izmiriti jednu platu za septembar i zaostatak za trenera. Neizvjestan početak lige, po kom rasporedu i broju klubova, loši rezultati na početku prvenstva i nervoza, doveli su do toga da su trener Josip Pandža i nekoliko igrača, kapiten Milivoje Božović, Haris Ćurevac, Haris Dedajić, Nedim Buza i Stefan  Simanić odlučili prekinuti saradnju. Čeliku ostaje u narednom periodu da izmiri svoje obaveze. Klub nastavlja, naravno, da postoji. U ovom slučaju ćemo pokušati da izguramo ovu polusezonu sa postojećim kadrom koji je licenciran -, kazao je, pored ostalog, na današnjoj press konferenciji predsjednik Bulajić.

Spomenuto je i održavanje godišnje izvještajno–izborne Skupštine kluba za 2021.godinu na kojoj bi se pokušalo izabrati novo rukovodstvo kluba sa svim strukturama kluba i na profesionalnom nivou, a ne kao sada sa dva, tri člana u upravnom odboru na kojima je Klub.

Silom prilika Klub se našao u veoma teškoj situaciji. Jedina dobra stvar je da će u narednom periodu priliku u utakmicama dobiti mlađi igrači, isključivo zenička djeca i da će iz toga pokušati da izvuku najbolje za budućnost.

Čelik je sa omjerom u pobjedama i porazima 1/6 na diobi posljednjeg mjesta, zajedno sa sarajevskom Bosnom Royal i mostarskim Zrinjskim.

Subotnja utakmica je derbi začelja u kojem je trener OKK Čelik, Bojan Stevanović, ostao sa skračenimm rosterom od osam igrača, te će morati popuniti ekipu sa kadetima i juniorima.

Iako desetkovani, nakon turbulentnog perioda, u ovu utakmicu sa Zrinjskim ulaze sa optimizmom da mogu do pozitivnog rezultata. Nadaju se i podršci sa tribina.

Iz kluba pozivaju navijače da ih podrže u ovom meču i da budu njihov šesti igrač. Uz dobru kolektivnu igru, zalaganjem na terenu, te uz podršku navijača sa tribina, pokušati ostvariti drugu pobjedu u ovom prvenstvu.

Tekst i foto

E.Imamović



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno