Košarka

Press u OKK „Čelik”: Ove subote u 18 sati OKK Čelik – KK Bosna Royal – derbi, ipak, bez publike

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Press u OKK „Čelik”: Ove subote u 18 sati OKK Čelik – KK Bosna Royal – derbi, ipak, bez publike- U prostorijama OKK Čelik danas, 05.3.2021.godine, održana je konferencija za medije OKK Čelik.

Povod za press je najava odigravanja derbi utakmice 20. kola Prvenstva KSBiH, između OKK “Čelik” i KK Bosna Royal iz Sarajeva.

Utakmica OKK Čelik – KK Bosna Royal na rasporedu je ove subote u 18 sati na centralnom terenu gradske Arene „Husejin Smajlović“ u Zenici.

Zbog epidemiološke situacije, prouzrokovane koronavirusom COVID – 19 u cijelom svijetu, utakmica će se, ipak, igrati bez prisustva publike.

Prisutnim novinarima obratili su se Kenan Uzunović, ispred kluba i u ulozi moderatora, Josip Pandža, šef struke OKK Čelik, te Meris Bečirović, košarkaš Čelika.

Košarkaši Čelika, nakon 19.kola, su na omjeru od 11 pobjeda i šest poraza u 17 odigranih utakmica, trenutno prvo mjesto na tabeli, a u drugom i 15.kolu bili su slobodni. KK Bosna Royal je na omjeru 8/10 u 18 odigranih utakmica. Jesenas u Sarajevu, u 7.kolu Čelik je pobjedio sa 66:78.

Kenan Uzunović, ispred kluba, najavio subotnju derbi utakmicu protiv sarajevske Bosne Royal.

Izrazio je žaljenje što derbiju neće moći prisustvovati i određen broj publike, zbog pogoršanja epidemiološke situacije. Iz kluba su pokrenuli inicijativu i bili napravili protokol u saradnji sa INZ-e i proslijedili ga nadležnom ministarstvu da se dozvoli prisustvo utakmici određenog broja publike, po uzoru na HKK Široki, ali na žalost, neće biti prisustva publike.

Iskreno se nadam da ćemo na narednoj domaćoj utakmici mati podršku s tribina -, zaključio je Uzunović.

 

Pred ovaj derbi kola, trener Josip Pandža je istakao:

-Sutrašnja utakmica je klasik bh.košarke, mi smo motivisani da nastavimo naš niz od šest uzastopnih pobjeda u dobroj smo formi i ritmu, ali imamo probleme sa stomačnom virozom kod trojice igrača.

Ko god bude igrao sutra siguran sam da će pomoći da nastavimo naš pobjednički niz i približimo se toj Ligi za prvaka. Mi smo hit ovog prvenstva, nadam se da će tako ostati i do kraja sezone. Maksimalno respektujem sutrašnjeg protivnuka. Imaju trojicu igrača, Pašalića, Sokolovića i Hadžifejzovića, koji su njihova prednost, iskusni, kvalitetni imaju zavidne karijere iza sebe i moramo ih zaustaviti. Bosna će sigurno biti motivisana da nam uzvrati za poraz u Sarajevu. Žao mi je što nema publike, nadali smo se do današnjeg dana, ali eto ipak ništa od toga. Moramo biti koncentrirani sutra i da zadržimo našu igru u odbrani, a ako tako bude ne sumnjam u novu pobjedu. Moji momci se ponašaju i igraju spektakularno i želimo da tako ostane i do kraja sezone ., izjavio je na današnjem pressu trener Josip Pandža.

Prvotimac Čelika, Meris Bečirović, prešao je u Čelik iz Bosne pred početak sezone i pred ovaj derbi je optimistista u pogledu rezultata:

-U prošloj sezoni sam nastupao za Bosnu protiv Čelika u A1 ligi, igrao sam ovdje u Areni pred 2-3.000 hiljade gledalaca i žao mi je stvarno što sutra neće biti publike. Sutra će biti sve do nas, imamo dobar niz, ako budemo na nivou očekujem i sedmu pobjedu. Trebamo zaustaviti bekovsku liniju Bosne, to neće biti lagano, ali to smo već jednom uradili u Sarajevu, kada smo ih savladali. Naša prednost je timski duh i što nismo ništa mijenjali u sastavu za razliku od Bosne, koja je imala nekoliko promjene u ekipi -, kazao je Bečirović

Tekst i foto

E.Imamović



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno