Košarka

Press u OKK „Čelik”: Ove subote u 17 sati OKK Čelik – KK Bratunac, ovjeriti pobjedu iz Sarajeva

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Press u OKK „Čelik”: Ove subote u 17 sati OKK Čelik – KK Bratunac, ovjeriti pobjedu iz Sarajeva – Osmo kolo Prvenstva KSBiH, Liga 13, OKK Čelik – KK Bratunac, subota 21.11. 2020.godine u 17 sati – centralni teren gradske Arene „Husejin Smajlović“ u Zenici.

U prostorijama OKK Čelik danas, 20.11.2020.godine, održana je konferencija za medije OKK Čelik.

Povod za press je utakmica 8.kola Prvenstva KSBiH, Liga 13, sezona 2020/2021, u kojoj je zenički OKK Čelik domaćin ekipi KK Bratunac.

Prisutnim novinarima obratili su se Goran Bulajić, predsjednik OKK Čelik i u ulozi moderatora, Josip Pandža, šef struke OKK Čelik, te košarkaš OKK Čelik, Srđan Gavrić.

Inače, OKK Čelik je u nizu od tri pobjede (Mladost Mrkonjić Grad, Kakanj, Bosna Royal) i nakon dva uvodna poraza od Širokog i Proma Donji Vakuf, ekipa je ušla  u formu, a sutra će u dobrom raspoloženju dočekati ekipu Bratunca koja u Zenicu dolazi sa omjerom od jedne pobjede i tri poraza.

Predsjednik Bulajić se na početku osvrnuo na pobjedu u prošlom kolu u Sarajevu i teško gostovanje protiv ekipe Bosna Royal i istakao da sve linije u timu funkcionisale odlično. Zabilježena je treća pobjeda u nizu i nada se da će protiv ekipe Bratunca biti još bolje i nada se trećoj domaćoj pobjedi. Potrebno je zadržati povjerenje navijača i nastaviti pobjedonosni niz.

Uprava OKK Čelik poslala je pismo Košarkaškom savezu BiH sa prijedlogom da se tekuća sezona organizuje na drugačiji, način, koji bi bio i jeftiniji, kao npr. ABA 2 liga gdje se na jednom mjestu odigra nekoliko kola:

-Teško je predvidjeti što nas očekuje u sljedećem periodu u cijeloj ligi. Epidemiološka situacija i zdravstveno stanje igrača su neizvjesni, mi trenutno nemamo problema. Neka ekipa koja ima više zaraženih ili bolesnih igra protiv ekipe koja je zdrava. Za sada smo prisiljeni igrati ovaj način takmičenja.

Izrazili smo zabrinutost zbog ovog sistema takmičenja. Prisiljeni smo igrati ovaj sistem takmičenja, koji će pokazati svoju slabost u narednom razdoblju. Ne radi se o tome tko pobjeđuje ili gubi, već sistem koji trenutno ostavlja puno pitanja u smislu pripreme, motivacije, planiranja, troškova, pa smo čelnike KSBiH zamolili da razmotre jesu li ovo najbolje opcije za natjecanje ili postoje druge opcije, ali još nema odgovora.

Bulajić je napomenuo i brojne primjedbe od navijača na loš Live-stream prijenosa utakmica OKK Čelik i „štekanje“ gledanja. Ova utakmica će biti sada na dva kanala, KSBiH i preko facebook stranice OKK Čelik i da pokušaju da li će i na Čelikovoj stranici biti bolje.

Šef struke, Josip Pandža, nakratko se osvrnuo  na zadnju utakmicu u Sarajevu i ističe da je bila dosta teška, ali da je zadovoljan igrom svih svojih igrača u svim segmentima igre i utakmice.

-Mi smo u nizu od tri pobjede, pokušat ćemo da nastavimo pobjednički niz protiv jedne dobre ekipe Bratunca, a sadašnji skor Bratunca od jedne pobjede i tri poraza, odraz je njihovih zdravstvanih problema u zadnjih mjesec dana. Sada im je roster kompletan i biće teško do pobjede, jer su oni ekipa sa visokim ambicijama. Očekuje nas teška utakmica, bojim se da se moji igrači nisu opustili nakon tri vezane pobjede. Dolazi nam protivnik u najjačem sastavu, koji ima popis za Ligu prvaka, jer imena poput Rikala, Ćupe, Pilčevića, Danilovića i Tadića su igrači sa iskustvom. Morat ćemo se koncentrirati tokom cijele utakmice, jer ove tri pobjede želimo zaokružiti domaćom pobjedom protiv Bratunca i zadržati poziciju u vrhu tablice. Igramo sve bolje, imamo sve manje oscilacija i nadam se da ćemo tako raditi i sutra-, zaključio je trener Pandža.

Novi igrač Čelika u ovoj sezoni, Srđan Gavrić, ističe da je Bratunac odlična ekipa na svim pozicijama i da sadašnji njihov skor od 1/3 nije pravi odraz vrijednosti njihove ekipe, jer su sada kompletni.

-Nadam se nastavku pobjedonosnog niza i ovjeri pobjede iz prošlog kola iz Sarajeva. Ovom prilikom bih čestitao 32.rođendan Čelikovim navijačima Robijašima i obećavam da će biti sve bolje i bolje-, kazao je Gavrić.

Parovi 8.kola:

OKK Čelik – Bratunac

Sloboda – Zrinjski

Leotar – Bosna Royal

Borac – Kakanj

Široki – Mladost M.G.

Spars Realway- Čapljina (odgođeno)

(Slobodna ekipa Promo Donji Vakuf)

Tekst i foto

E.Imamović



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno