Košarka

Press u OKK „Čelik”: Ove srijede u 17 sati OKK Čelik – KK Spars Realway – Pokušati iznenaditi Sparse

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Press u OKK „Čelik”: Ove srijede u 17 sati OKK Čelik – KK Spars Realway – Pokušati iznenaditi Sparse – Trinaesto kolo Prvenstva KSBiH, Liga 13, OKK Čelik – KK Spars Realway, srijeda, 30.12. 2020. godine u 17 sati – centralni teren gradske Arene „Husejin Smajlović“ u Zenici.

U prostorijama OKK Čelik danas, 29.12.2020.godine, održana je konferencija za medije OKK Čelik.

Povod za press je utakmica 13.kola Prvenstva KSBiH, Liga 13, sezona 2020/2021, u kojoj je zenički OKK Čelik domaćin ekipi KK Spars Realway iz Sarajeva, lideru na tabeli, te rezime takmičarske polusezone.

Zbog epidemiološke situacije, prouzrokovane koronavirusom COVID – 19 u cijelom svijetu, utakmica se igra bez prisustva publike.

Prisutnim novinarima obratili su se Josip Pandža, šef struke OKK Čelik, Ranko Križanović, košarkaš OKK Čelik, te Merima Beba, sekretar i kao moderator na današnjem pressu.

OKK Čelik nakon 12 kola ima omjer od pet pobjeda i šest poraza, jedno kolo slobodni, te su trenutno na petoj poziciji na tabeli, dok su gosti iz Sarajeva, lideri na tabeli, sa devet pobjeda i samo jednim porazom.

Šef struke, Josip Pandža, na početku ističe da nakon nespretnog poraza proteklog vikenda u Banjoj Luci protiv Borca, „crno-crveni“ nemaju vremena za predah.

– Protiv Borca smo odigrali još jednu dramatičnu utakmicu, nismo pogodili šut za pobjedu i ponovo smo izgubili utakmicu, koju smo odigrali veoma dobro i prava je šteta što četvrtu utakmicu u ovoj polusezoni gubimo u posljednjih 10-ak sekundi. Ne trebamo plakati za propuštenim prilikama, trebamo iskoristiti svaku narednu koju nam se pruži. Ne treba puno govoriti o našem narednom protivniku. “Spars” je apsolutni favorit bh. prvenstva i imaju velike ambicije za ABA ligu 1. Imaju 15 igrača u rosteru i utakmicu u našem prvenstvu dobivaju isključivo na osnovu toga. Moramo svesti naše crne rupe u utakmicama na minimum.. Vjerujem u svoje momke sutra i nemam šta prigovoriti ovim igračima u dosadašnjem dijelu lige. Prvi smo kada je u pitanju odbrana, te drugi ili treći po skokovima u cijeloj ligi, tako da momci daju sve od sebe, bore se i ostavljaju srce na terenu. Ostalo se svakako mora popraviti i na tome radimo -, kazao je Pandža.

Evidentno je da Čeliku nedostaje jedan organizator igre, a veoma je upitno hoće li klub imati sredstava da dovede nekog igrača.

– Imamo roster, kombinacija nekih A1 igrača i nekih igrača koji mogu igrati kvalitetno u Premijer ligi. Jedini smo tim u ligi koji nema klasičnog i iskusnog organizatora igre. Borimo se u prenosu lopte i zbog toga u završnicama utakmica imamo problema i umora naših najboljih igrača. Pokušat ćemo iskoristiti ono što imamo, ne smijemo nikakve dugove praviti. Siguran sam da će Čelik ostati u ligi ove sezone, iako liga nije bila jača u posljednjih pet-šest godina, jer pogledajte razlika između petog i posljednjeg na tabeli je u samo dvije pobjede. Svi se nešto pojačavaju, dovede igrače, svi žele da opstanu u ligi -, zaključio je Pandža.

Pred sutrašnju utakmicu protiv Sparsa optimista je i krilni košarkaš Čelika Ranko Križanović:

– Nama je na početku prvenstva cilj bio opstanak u najvišem rangu takmičenja. Nažalost, nismo imali kvalitetnu završnicu na gostujućim utakmicama, četiri utakmice u finišu smo izgubili. Dobro poznajemo “Sparse” koji su uz “Igokeu” najbolji u državi. Ipak, znamo koje su im slabosti i tu vidimo svoju šansu. Nikog se ne bojimo na svom parketu, samo je šteta što publika ne može da nam daje podršku u našoj dvorani, jer sam siguran da bi sada imali znatno bolji omjer u prvenstvu -, kazao je Ranko Križanović na današnjem pressu.

Direktan prijenos će biti na YouTube kanalu Košarkaškog saveza BiH.

Tekst i foto

E.Imamović



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno