Nogomet

Press u OFK ZSK – U subotu malonogometni turnir „Trofej grada Zenica OFK ZSK 2018“

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

U subotu 23.juna 2018.godine Zenica će biti domaćin velikog i prvog ljetnog malonogometnog turnira za dječake „Trofej grada Zenica OFK ZSK 2018“.

Tim povodom domaćin i organizator turnira OFK ZSK iz Zenice organizovao je u press salonu gradske Arene „Husejin Smajlović“ press konferenciju.
Prisutnim su se obratili Hasib Fetić, predsjednik OFK ZSK-a, Mustafa Ćerim, generalni sekretar u klubu i trener, Mirsad Šabanović, koordinator omladinskih selekcija u OFK ZSK, te Goran Bulajić, predsjedavajući gradskog vijeća ispred gradske uprave.

Predsjednik Fetić je podsjetio na 6 godina uspješnog rada i postojanja OFK ZSK, organizovanje do sada tri zimska regionalna turnira u Areni i najavio i prvi ljetni turnir, koji će se igrati na dva velika stadiona na Kamberovića polju u Zenici i to poprečno na pet terena. Najavio je učešće preko 70 ekipa iz cijelog regiona sa preko 1.000 učesnika, a prijave su još u toku.

Sekretar Ćerim , koji je ujedno i trener djece od 5-7 godina, najavio je koje kategorije učestvuju na turniru.
Teren sa umjetnom travom rezervisan je za predpionire 2006/07-1x20minuta, i pionire 2004/05 – 1×20 minuta.
Na terenu sa prirodnom travom nastupaju godišta 2008., 2009. i 2010. – svi po 1×20 minuta.
Najavio je i kvalifikacioni turnir za malu djecu i to zeničkih ekipa Fortuna, Tempo sport i ZSK. Po prvi put na turniru u Zenici igrat će svi klubovi iz Zenice.
Turnir počinje u 09 sati, a otvaranje je najavljeno u 12,30 sati. Obezbjeđene su nagrade za I, II i III mjesto (pehar i medalje), a osvajač 1.mjesta u svakoj kategoriji dobija i dodatne nagrade.

Na pressu je predstavljen i koordinator omladinskih selekcija OFK ZSK, Mirsad Šabanović, dugogodišnji član zeničkog Rudara, koji radi na formiranju kadetske i juniorske selekcije OFK ZSK. On radi u klubu oko mjesec dana i kako ističe klub je formiran na zdravim osnovama.

Ispred gradske uprave obratio se Goran Bulajić, koji kaže da gradska uprava daje podršku ovakvim projektima i da je ovo pozitivan primjer u gradu za organizaciju ovakvog zahtjevnog turnira sa velikom organizacijom, te je čestitao organizatorima na ovom hrabrom potezu.

Tekst i foto E.Imamović



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno