Nogomet

Press u NK Čelik pred utakmicu sa BFK Simm Bau iz Kosove: Zatjevna utakmica, ali se mi pitamo na našem Bilinom polju

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Press u NK Čelik pred utakmicu sa BFK Simm Bau iz Kosove: Zatjevna utakmica, ali se mi pitamo na našem Bilinom polju

Subota, 11.5.: NK Čelik – BFK Simm Bau u 17 sati na stadionu Bilino polje u Zenici.

U prostorijama press salona stadiona „Bilino polje” u Zenici održana je konferencija za medije. Povod za press  je derbi utakmica 25. kola u Prvoj nogometnoj ligi FBiH, sezona 2023/2024, u kojoj je zenički NK Čelik domaćin ekipi BFK Simm Bau iz Kosove kod Maglaja.

Prisutnim novinarima obratili su se prvotimci NK Čelik, Kenan Horić, kapiten i Ali Međuseljac.

Moderator na pressu bio je Amar Delić-Dela, marketing menadžer, koji je u vodu predstavio učesnike press konferencije, najavio subotnju utakmicu i cijene ulaznica za ovu derbi utakmicu.

Da spomenemo da je u jesenjem dijelu sezone, Simm Bau na Gradskom stadionu u Maglaju slavio pobjedu rezultatom 2:0, a to je bio jedini zvanični susret ove dvije ekipe do sada. Nakon 24 odigrana kola Čelik je na 9.mjestu tabele sa 32 osvojena boda, dok je Simm Bau na 4. mjestu sa 37 bodova.

Nakon duže pauze, zbog povrede, prisutnim se obratio kapiten Kenan Horić, koji je, pored ostalog, izjavio:

-Nakon skoro osam mjeseci vratio sam se na teren. Htio sam da dam svoj maksimum u Tešnju, nakon mog izlaska ekipa je malo „pala“, te smo izgubili utakmicu sa 2:0. Kad je u pitanju moje zdravlje, trenutno je sve dobro i nadam se da će u budućnosti biti još bolje -, rekao je Horić, te dodao da se bodovi više ne smiju gubiti u nastavku prvenstva.

-Očekuje nas zahtjevna utakmica, međutim igramo na svom Bilinom polju i želimo popraviti dojam. Potrebna nam je mirnoća u posjedu i bolja koncentracija u odbrani. Pozivam što više navijača da nam pruže podršku. Imamo mladu ekipu sa dosta oscilacija. Atmosfera je malo poljuljana zbog smrtnog slučaja u porodici našeg Albina Mašića i želimo mu pobjedom pružiti dodatnu podršku -, zaključio je kapiten Horić.

Mladi Ali Međuseljac ističe da je ova liga mnogo jača od Druge lige i da im je trebalo dosta vremena da se naviknu na igre u ovoj ligi, a na danaašnjem pressu još je izjavio:

-Jedini cilj nam je pobjeda. Respektujemo protivnika, ali na našem stadionu se uvijek mi za sve pitamo. Moramo ostaviti srce na terenu i ako budemo na svom nivou nećemo imati problema da upišemo nova tri boda. Ovaj rang takmičenja je mnogo jači i svima nam je bio potreban proces navikavanja -, kazao je Međuseljac.

Utakmica NK Čelik – BFK Simm Bau igra se ove subote, 11.5.2024.godine, u 17 sati na stadionu Bilino polje u Zenici.

Ulaznice za utakmicu Čelika – Simm Bau možete kupiti već od danas u ugostiteljskim objektima Bonobo, Avanti i Šibica. Cijena ulaznice za zapadnu tribinu iznosi 7,00KM dok ulaznica za tribinu jug košta 5,00KM.

Službena lica za utakmicu NK Čelik – BFK Simm Bau:

Glavni sudija Mario Pejić (Grude), pomoćnici: pomoćnici A1 Josip Begić (Posušje), A2 Muris Mehinović (Lukavac), 4.sudija Suad Nurić (Gračanica), delegat Eldin Hodžić (Tuzla), posmatrač suđenja Silvio Bubalo (Mostar).

Tekst i foto

E. Imamović



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno