Nogomet

Press u NK Čelik pred susret sa Zvijezdom 09 – Favoriti smo i očekujemo pobjedu

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Subota: NK Čelik – FK Zvijezda 09 u 17,00 sati. U prostorijama press salona stadiona „Bilino polje” u Zenici održana je konferencija za medije. Povod za press  je utakmica 6.kola BH Telekom Premijer nogometne lige BiH, sezona 2018/2019, u kojoj je zenički NK Čelik domaćin ekipi FK Zvijezda 09 iz Etno sela Stanišići kod Bijeljine. Prisutnim novinarima obratili su se Adnan Örnek, šef stručnog štaba NK Čelik i Aldin Šišić, nogometaš NK Čelik.

Šef stručnog štaba NK Čelik, Adnan Örnek, nakon osvojenog boda u Bijeljini, ističe optimizam pred utakmicu sa Zvijezdom 09.

– Imali smo jedan poprilično manji igrački kadar na početku sezone , a kako vrijeme prolazi naš tim se polako sastavlja. Obzirom da ćemo imati tri meča u sedam dana morali smo da pravimo rotacije u timu, tako smo u utakmici protiv Radnika u Bijeljini imali nove igrače sa manjom minutažom, koji su pokazali svoje znanje na terenu. Sutrašnja utakmica protiv Zvijezde će biti šansa da osvojimo nova tri boda na domaćem terenu. Vjerujem da ćemo, ukoliko dođemo do pobjede, mnogo napredovati na tabeli. Moramo ostati smireni i strpljivi, te da pružimo jednu veliku disciplinu i odgovornost kako bi smo došli do rezultata koji bi išao nama u korist. Sada imamo širi igrački kadar i mogučnost rotacija, što nam daje veću snagu. Svi igrači su spremni i nemamo povrijeđenih niti kažnjenih nogometaša. Mi volimo ovakve mečeve, koji nisu lagani, i uz podršku publike idemo na pobjedu. Zvijezda 09 je dosta iskusna ekipa, ali ćemo pokušati, što ranije, da ugrozimo njihov gol i ostvarimo vođstvo -, kazao nam je, između ostalog, trener Adnan Örnek.

ŠSŠ Čelika na press konferenciji između ostaloga odgovorio je na pitanja novinara u vezi novih igrača. Bilo je govora o statusu Ensara Hajrovića, Namira Alispahića i Adnana Zahirovića, te dvojice nogometaša iz Senegala.

-Kada je u pitanju Hajrović mi radimo na rješavanju papirologije s njim, on je igrač Čelika i nadamo se da će uskoro steći pravo nastupa. Takav igrač sigurno može biti dobar zalog za budućnost, jer ima talenta, te je mlad što nama svakako i treba. Kada je u pitanju Namir Alispahić, on trenira s njima, pratimo njegovu situaciju i treninge, a moguće je da i on postane igrač NK Čelik. Volio bi da se realizuje transfer Adnana Zahirovića, dok su dva igrača iz Senegala stigli na Bilino polje. Radi se o krilnom napadaču Moussa Marone, te Faustinu Senghoru, zadnjem veznom. Nadamo se da će ubrzo i steći pravo nastupa za naš klub. Oni su bili na pripremana sa Čelikom u Turskoj.

Još pregovaramo sa Zahirovićem, neki uslovi su već dogovoreni, ali ništa još nije završeno do kraja. Što se mene tiče, mi do decembra imamo mnogo utakmica što u prvenstvu i Kupu, tako da bi mi valjao svaki kvalitetan igrač i nadam se da će se taj transfer realizovati -, zaključio je Örnek.

Aldin Šišić ističe da su po prvi put favoriti na meču u ovom prvenstvu i da očekuje sigurnu pobjedu. Kaže da će opravdati ulogu favorita, ali da ne smije biti opuštanja nijednog trenutka, jer se radi o iskusnoj i defanzivnoj ekipi. Napominje da su pokazali karakter u zadnje dvije utakmice i da će se to nastaviti.

Da ponovimo, utakmica NK Čelik – FK Zvijezda 09 na rasporedu je u subotu 18.avgusta 2018.godine u 17,00 sati na stadionu Bilino polje u Zenici, uz direktan prijenos na BHT1.

Službena lica za utakmicu Čelik – Zvijezda 09:

NK ČELIK – FK ZVIJEZDA 09
Datum 18.08.2018. TV prijenos BHT1
Sudija Musić Admir – Sarajevo
Termin 17:00 A 1 Kadić Amir – Sarajevo
Mjesto Zenica A 2 Macić Amer – Mostar
Delegat Sinanović Fahrudin – Kalesija 4 Šehović Admir – Sarajevo
 

Tekst i foto: E. Imamović



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno