Nogomet

Press u NK Čelik pred susret sa Vitezom – Zadnja domaća utakmica u Premijer ligi, subota u 17 sati

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Press u NK Čelik pred susret sa Vitezom – Zadnja domaća utakmica u Premijer ligi, subota u 17 sati – Subota: NK Čelik – NK Vitez u 17 sati. U prostorijama press salona stadiona „Bilino polje” u Zenici održana je konferencija za medije. Povod za press  je utakmica 9.kola Lige za opstanak nogometne BH Telekom Premijer lige BiH, sezona 2017/2018, u kojoj je zenički NK Čelik domaćin ekipi NK Vitez iz Viteza.

Prisutnim novinarima obratili su se Edin Prljača, šef stručnog štaba u NK Čelik i Marin Jurina, nogometaš NK Čelik. Moderator na pressu bio je Ismar Huskić, generalni sekretar NK Čelik.

Uokviru 9. kola Lige za opstanak nogometaši Čelika će igrati sa Vitezom, što će biti zadnja domaća utakmica u Premijer ligi BiH, obzirom da ispadaju u Prvu Ligu Federacije BiH. Oba subotnja suparnika su ispali u Prvu ligu FBiH i ovo će biti komšijski derbi za prestiž.

Edin Prljača ističe da je teška sedmica iza ovog kluba, ako ne i najteža u poslijeratnoj historiji tima sa Bilinog polja, jer napuštaju Premijer ligu po prvi put.

-Igrači su uzdrmani i psihički su dosta pali, ali pokušavamo da nađemo nešto dobro u svemu tome što se desilo. Subotnja utakmica će biti veoma teška nakon saznanja da ćemo naredne sezone igrati u nižem rangu, ali ja se nadam da će igrači pokušati dati svoj maksimum i da zabilježimo pobjedu u oproštajnoj utakmici od navijača. Prošlu utakmicu smo imali dosta povrijeđenih i kartoniranih igrača, tako da su drugi igrači bili na terenu,- kazao nam je Prljača.

Za sutrašnju utakmicu Čelik će biti slabiji za Salčinovića i Kouadia (crveni kartoni), povrijeđenih, golmana Dujkovića, Okolija i od ranije povrijeđenih Mehića i Markovića. U tim se vraćaju Marin Jurina i Yusuf Celik, Prljača ima u rosteru 18 igrača, a sastav će odrediti pred utakmicu.

Marin Jurina, nogometaš, vraća se u sastav nakon odrađene pauze zbog žutih kartona, kaže da su se maksimalno pripremili za sutrašnju utakmicu.

-Mislim da nismo imali sreće u nekim utakmicama i te stvari nažalost ne možemo da promijenimo. Suta ćemo dati svoj maksimum na terenu i pokušati da pobjedimo, – rekao je, ukratko, Jurina.

NK Čelik – NK Vitez u subotu, 12.maja u 17 sati na stadionu Bilino polje u Zenici.

Službena lica za utakmicu NK Čelik – NK Vitez:

NK ČELIK – NK VITEZ Zenica, 12.05. 2018. 17:00
Sudija Gigović Miloš Gradiška
DELEGAT A-1 Bačić Fikret Lukavac
Itrić Mato – Brčko A-2 Radaković Igor Prijedor
POSMATRAČ SUĐENJA 4 Bjelica Vladimir Ist.Sarajevo
Čule Drago – Mostar 5    

Tekst i foto E. Imamović



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno