Nogomet

Press u NK Čelik pred susret sa Vitezom – Uz podršku sa tribina do pobjede

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Press u NK Čelik pred susret sa Vitezom – Uz podršku sa tribina do pobjede – Subota: NK Čelik – NK Vitez u 17,30 sati. U prostorijama press salona stadiona „Bilino polje” u Zenici održana je konferencija za medije. Povod za press  je utakmica 19.kola prvenstva (osmo kolo drugog dijela lige i ujedno prvo kolo proljetnog dijela prvenstva) nogometne BH Telekom Premijer lige BiH, sezona 2017/2018, u kojoj je zenički NK Čelik domaćin ekipi NK Vitez iz Viteza.

Prisutnim novinarima obratili su se Slaven Musa, novi šef stručnog štaba NK Čelik i Boris Pandža, nogometaš i bivši reprezentativac BiH, pojačanje Čelika u prelaznom roku.

Tokom prelaznog perioda Zeničani su dobili mnogo pojačanja i nakon priprema za proljetni dio sezone u Antaliji u Turskoj, Čelik u subotu dočekuje ekipu NK Vitez.

Šef stručnog štaba, Slaven Musa, na početku se osvrnuo na pripreme pred nastavak prvenstva i istakao da su pripreme prošle bez većih problema. Kompletirali su se u hodu sa pojačanjima. Pred prvu utakmicu u nastavku prvenstva kaže da ekipa ulazi spremna, očekuje pobjedu u subotnjem meču i da će to pokazati na domaćem terenu. Nikoga neće potcjeniti i imaju imperativ pobjede protiv Viteza.

-Potrebno je odigrati kvalitetno i rezultat će doći kao nagrada, bez obzira na pritisak, pokušati ćemo da obradujemo naše navijače sa pobjedom i tri boda. Očekujem podršku sa tribina kao i na pripremnoj utakmici protiv Iskre. Nemamo povrijeđenih igrača, a od juče se ekipi priključio i Kadrić, koji je bio bolestan. Prvih 11 odredit ćemo nakon današnjeg treninga, – kazao je, pored ostalog, Musa na današnjem pressu.

Na subotnju utakmicu osvrnuo se i Boris Pandža, bivši reprezentativac Bosne i Hercegovine:.

-Motiva nam ne nedostaje, mislim da smo spremni i da ćemo pokazati na terenu ono za šta smo se protekli period pripremali. Jedva čekam da krene prvenstvo. Znamo kakva je situacija u ligi i oko samog kluba, ali ja vjerujem da ćemo, bez obzira na pritisak, uspjeti doći do tri boda, – istakao je Pandža.

Utakmica NK Čelik – NK Vitez na rasporedu je u subotu, 17.februara 2018.godine u 17,30 sati pod svjetlošću reflektora na stadionu Bilino polje u Zenici.

Tekst i foto Imamović



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno