Nogomet

Press u NK Čelik pred susret sa Slobodom –Želimo pobjediti i sačuvati nadu u opstanak –Ulaz za gledaoce besplatan

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Press u NK Čelik pred susret sa Slobodom –Želimo pobjediti i sačuvati nadu u opstanak –Ulaz za gledaoce besplatan – Subota: NK Čelik – FK Sloboda u 17 sati. U prostorijama press salona stadiona „Bilino polje” u Zenici održana je konferencija za medije. Povod za press  je utakmica 8.kola Lige za opstanak nogometne BH Telekom Premijer lige BiH, sezona 2017/2018, u kojoj je zenički NK Čelik domaćin ekipi FK Sloboda iz Tuzle.

Nogometaši Čelika porazom u Gabeli 1:0 od domaćeg GOŠK-a vjerovatno su zapečatili svoju sudbinu kada je u pitanju Premijer liga BiH. Zvanično Zeničani još imaju šanse tri kola prije kraja, ali malo ko vjeruje da se takvo čudo može desiti.

Zeničani u subotu na Bilinom polju dočekuju Slobodu, koja ima osam bodova više od Čelika tri kola prije kraja. Crno-crveni moraju pobijediti, kako bi dva kola prije kraja imali još matematičkih šansi za opstanak.

Prisutnim novinarima obratili su se Jasmin Đidić, pomoćni trener u NK Čelik i Dino Bevab, nogometaš NK Čelik. Moderator na pressu bio je Ismar Huskić, generalni sekretar NK Čelik.

Trener Đidić ističe važnost utakmice protiv subotnjeg protivnika, tuzlanske Slobode, direktnog protivnika u borbi za opstanak. Smatra da će ostvariti pobjedu i tako sačuvati minimalne nade u opstanak u Premijer ligi BiH.

-Na prošloj utakmici u Gabeli podbacio je cijeli tim i to nam je minimiziralo šanse za opstanak, ali dokle god ima nade ekipa Čelika će se boriti. U subotnjoj utakmici nedostajaće nam pet standardnih igrača, Marin Jurina i Yusuf Celik zbog tri žuta kartona, Fenan Salčinović, zbog crvenog kartona u meču protiv Borca, te golman Ratko Dujković i Pascal Okoli, zbog povreda i oni su izgubljeni za sastav do kraja sezone. Znači, sastav će biti dosta, prinudno, izmjenjen i imamo još samo jednu dilemu oko sastava -, kazao je, pored ostalog, Đidić.

Mladi Dino Bevab ustalio se na lijevom boku u sastavu Čelika. Kaže da su svi podbacili na utakmici u Gabeli protiv GOŠK-a i tako smanjili šanse u borbi za opstanak. Za utakmicu protiv Slobode naglašava:

-Idemo na pobjedu i ko god dobije priliku da zaigra treba dati svoj maksimum i pobjeda ne bi trebala izostati -, zaključio je Bevab.

Da ponovimo, utakmica NK Čelik – FK Sloboda na rasporedu je u subotu, 05.maja 2018.godine u 17 sati na stadionu Bilino polje u Zenici. Ulaz je BESPLATAN za sve gledaoce.

Službena lica za utakmicu NK Čelik – FK Sloboda:

NK ČELIK – FK SLOBODA Zenica, 05.05. 2018. 17:00
Sudija Mulahasanović Adis Sarajevo
DELEGAT A-1 Čaušević Moamer Sarajevo
Marić Radika – Bijeljina A-2 Đozić Enes Sarajevo
POSMATRAČ SUĐENJA 4 Šehović Admir Sarajevo
Ribić Emir – Bugojno 5    

 

Tekst i foto

E. Imamović

 



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno