Nogomet

Press u NK Čelik pred susret sa Širokim Brijegom – Pokušati se revanširati pobjedom za debakl na Pecari

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Press u NK Čelik pred susret sa Širokim Brijegom – Pokušati se revanširati pobjedom za debakl na Pecari  – Nedjelja: NK Čelik – NK Široki Brijeg u 17,00 sati. U prostorijama press salona stadiona „Bilino polje” u Zenici održana je konferencija za medije. Povod za press  je jedan od derbija 14.kola BH Telekom Premijer nogometne lige BiH, sezona 2018/2019, u kojoj je zenički NK Čelik domaćin ekipi NK Široki Brijeg.

Prisutnim novinarima obratili su se Adnan Örnek, šef stručnog štaba NK Čelik i Haris Dilaver, nogometaš – napadač iz ekipe Čelika. Moderator na pressu bila je Kanita Pojskić-Čutura.

U svom obračanju medijima trener Örnek na početku ističe da je pred njima težak meč i derbi sa dobrom ekipom Široki Brijeg.

Kaže da će učiniti sve što je u njihovoj moći da dođu do dobrog rezultata, jer imaju prednost domaćeg terena, gdje postižu dobre rezultate i primaju malo golova na svom Bilinom polju.

Sada nas očekuje težak meč, sastajemo se sa jednim od najjačih timova u ligi, ali naša prednost je da igramo na domaćem terenu. Ovdje možemo igrati dobar nogomet i naši igrači imaju motiv više nego naši protivnici.

Još uvijek je neizvjestan povratak Marina Jurine i Fenana Salčinovića, ali je i najavio dva nova igrača, koji bi se trebali pridružiti timu. Očekujem tri boda koja bi nas učvrstila u gornjem dijelu tabele-, kazao je trener Adnan Örnek

Još nije zvanično potvrđeno da će trener Örnek konačno u nedjelju moći sjediti na klupi Čelika, te da li će moći nastupiti dvojica Senegalaca u timu Čelika.

-Velike su šanse da danas dobijemo zvaničnu informaciju da dvojica igrača iz Senegala mogu biti u konkurenciji za utakmicu u nedjelju. Postoji velika šansa da i ja dobijem dozvolu, ali ne želim unaprijed ništa govoriti. Ako u nedjelju ne budem sjedio na klupi, onda ću sigurno u narednom kolu. Naravno da bi svoj debi na klupi volio da imam pred domaćim navijačima, jer bi to svakako bio lijep osjećaj-, istakao je Örnek.

 

Prisutnima se obratio i napadač Čelika, Haris Dilaver, koji je rekao kako se tim dobro pripremao za ovu utakmicu, u protekloj 15-to dnevnoj reprezentativnoj pauzi i da će svi dati svoj maksimum za pobjedu nad velikom ekipom Široki Brijeg, naravno uz podršku sa tribina.

– Bitno je da damo sve od sebe i rezultat sigurno neće izostati. Svakako pozivam sve navijače da budu u nedjelju na stadionu Bilino polje i da nam pruže podršku kako bi smo došli do dobrog rezultata.

Uspjeli smo podići samopouzdanje nakon onog neugodnog i nesretnog  poraza od Željezničara, zbog čega smatram da ćemo dobiti ovu utakmicu. Znamo u kakvoj je situaciji bio klub prije dvije godine. Situacija sigurno nije onakva kako bismo mi željeli, ali se nadam da će se to popraviti, jer to ovaj grad i klub zaslužuju, kazao je, na kraju, Haris Dilaver.

 

Da ponovimo, utakmica NK Čelik – NK Široki Brijeg na rasporedu je u nedjelju 21.10. 2018.godine u 17,00 sati na stadionu Bilino polje u Zenici, djelimično pod svjetlošću reflektora, uz direktan prijenos na Moja TV.

 

Službena lica za utakmicu Čelik – Široki Brijeg:

NK ČELIK – NK ŠIROKI BRIJEG
Datum   21.10.2018. TV prijenos       MOJA TV
Sudija Mulahasanović Adis – Sarajevo
Termin   17:00 A 1 Đozić Enes – Sarajevo
Mjesto   Zenica A 2 Perić Marko – Mostar
Delegat   Hadžić Amir – Velika Kladuša 4 Peljto Irfan – Sarajevo
Posmatrač suđenja   Blažević Antonio – Višići 5  

 

Tekst i foto

E. Imamović



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno