Nogomet

Press u NK Čelik pred susret sa Sarajevom – U Čeliku nema euforije i straha pred derbi kola

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Subota: NK Čelik – FK Sarajevo u 20,00 sati. U prostorijama press salona stadiona „Bilino polje” u Zenici održana je konferencija za medije. Povod za press  je derbi utakmica 8.kola BH Telekom Premijer nogometne lige BiH, sezona 2018/2019, u kojoj je zenički NK Čelik domaćin ekipi FK Sarajevo, lideru na tabeli.

Prisutnim novinarima obratili su se Adnan Örnek, šef stručnog štaba NK Čelik i Anel Dedić, nogometaš Čelika. Moderator na pressu bio je Ismar Huskić, generalni sekretar u klubu.

U svom obračanju medijima trener Örnek na početku ističe da je pred njima težak meč i veliki derbi sa liderom na tabeli, ekipom Sarajeva, ali da su njegovi igrači fokusirani na ovaj meč i da ne osjećaju pritisak.

Kaže da će učiniti sve što je u njihovoj moći da dođu do dobrog rezultata.

-Imamo nekih problema obzirom da su naša dva golmana zadobila povrede i možda će na gol treći golman, te igrača Vedrana Vrhovca  iz zadnje linije, koji je dobio treći žuti karton i nema pravo nastupa u derbiju. Ovo je svakako jedan važan meč i meč za uživanje. Nadamo se da će susret biti za uživanje. Igrači su u dobroj formi, ali svakako trebamo biti dosta pažljivi, jer se radi o jakom protivniku. Treba nam podrška sa tribina, jer su navijači naš 12.igrač i oni nam daju pozitivnu energiju i ta atmosfera utiče na nas -, ističe trener Örnek.

Prisutnima se obratio i nogometaš iz vezne linije Čelika, Anel Dedić, koji je rekao kako se tim dobro pripremao protekle sedmice za ovu utakmicu i da će svi dati svoj maksimum i više od 100 posto na terenu u subotu.

– Bitno je da damo sve od sebe i rezultat sigurno neće izostati. Svakako pozivam sve navijače da budu u subotu na stadionu Bilino polje i da nam pruže podršku kako bi smo došli do dobrog rezultata.

Pobjedili smo prvaka Zrinjskog, dobili smo Željezničar i mislim da nema potrebe za strahom ili euforijom. Potrebno je samo ući u utakmicu kako treba i rezultat neće izostati -, istakao je Dedić.

Da ponovimo, utakmica NK Čelik – FK Sarajevo na rasporedu je u subotu 01.septembra 2018.godine u 20,00 sati na stadionu Bilino polje u Zenici, pod svjetlošću reflektora i uz direktan prijenos na Moja TV.

Službena lica za utakmicu Čelik – Sarajevo:

NK ČELIK – FK SARAJEVO
Datum 01.09.2018. TV prijenos MOJA TV
Sudija Grbić Zoran – Prijedor
Termin 20:00 A 1 Lazić Damir – Brčko
Mjesto Zenica A 2 Macić Amer – Mostar
Delegat Čovčić Ferid – Goražde 4 Bilbija Luka – Prijedor
Posmatrač suđenja Čejvanović Izet – Tuzla 5  

Tekst i foto: E.Imamović



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno