Nogomet

Press u NK Čelik pred susret sa Mladosti – Nemamo izbora, moramo pobjediti Mladost

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Subota: NK Čelik – FK Mladost DK u 18 sati. U prostorijama press salona stadiona „Bilino polje” u Zenici održana je konferencija za medije. Povod za press  je utakmica 5.kola Lige za opstanak nogometne BH Telekom Premijer lige BiH, sezona 2017/2018, u kojoj je zenički NK Čelik domaćin ekipi FK Mladost iz Doboja kod Kaknja.

Nakon dvije gostujuće utakmice, remija u Tuzli (1:1) i ubjedljive pobjede u Vitezu (0:4), Čelik dočekuje ekipu Mladosti iz Doboja kod Kaknja.

Zadnji susret ove dvije ekipe završio je porazom Čelika na Bilinom (0:3), nakon čega je Čelik došao pod vodstvo novog Šefa Stručnog štaba, Edina Prljače.

-Ono što je pozitivno iz dosadašnjeg dijela Prljačinog proljeća je tvrda, čvrsta i disciplinovana igra, kojom Čelik može ostvariti cilj opstanka u Premijer ligi, što najbolje pokazuje činjenica da za 4 kola Lige za opstanak, naši momci nisu upisali nijedan poraz, a mreža protivnika se zatresla 7 puta -, objavili su na NK Čelik.

Prisutnim novinarima obratili su se Jasmin Đidić, pomoćni trener u NK Čelik i Tin Karamatić, nogometaš.

Trener Jasmin Đidić ističe dobru atmosferu u svlačionici nakon visoke pobjede u Vitezu.

-Dobro radimo i moramo se grčevito boriti za svako bod. Mladost je dobra i nezgodna ekipa i mi moramo dati sve od sebe da osvojimo tri boda, to nam je imperativ, ako mislimo sačuvati premijerligaški status. Maksimalno se pripremamo za tu utakmicu i imamo danas još jedan trening. Što se tiče zdravstvenog bitena, Mahir Mehić je zbog povrede izgubljen za ovu polusezonu, u tim se vraća Tony Livančić, a nedostajaće Josip Šantić zbog tri akumulirana žuta kartona -, kazao nam je, između ostalog, trener Đidić.

Tin Karamatić kaže da se u potpunosti prilagodio klubu i da više nema pritiska zbog nastupa.

– Utakmica sa ekipom Mladosti je od iznimne važnosti za nas. Očekujem tri boda. Nadam se tome, jer ne smijemo dozvoliti grešku iz one prošle utakmice sa istim protivnikom. Nema podcjenjivanja i trebamo maksimalno ozbiljno shvatiti ovu utakmicu, tako da je pobjeda  imperativ -, izjavio je Karamatić.

Da ponovimo, utakmica NK Čelik – FK Mladost DK na rasporedu je u subotu, 14.aprila 2018.godine u 18 sati na stadionu Bilino polje u Zenici uz direktan prijenos na Moja TV.

CIJENE ULAZNICA U REDOVNOJ PRODAJI:

TRIBINA ZAPAD – 5,00KM
TRIBINA ISTOK – 4,00KM
TRIBINA JUG – 2,00KM

*ulaz za žene i djecu do 12 godina SLOBODAN

Tekst i foto: E. Imamović



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno