Nogomet

Press u NK Čelik pred susret sa GOŠK-om

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Press u NK Čelik pred susret sa GOŠK-om – Uz pomoć navijača do pobjede – Subota: NK Čelik – NK GOŠK u 15 sati. U prostorijama press salona stadiona „Bilino polje” u Zenici održana je konferencija za medije. Povod za press  je utakmica 22.kola nogometne BH Telekom Premijer lige BiH, sezona 2018/2019, u kojoj je zenički NK Čelik domaćin ekipi NK GOŠK iz Gabele.

Prisutnim novinarima obratili su se Arslan Cihat, novi šef stručnog štaba NK Čelik i Haris Dilaver, nogometaš NK Čelik. Moderator na pressu bio je Ismar Huskić, generalni sekretar NK Čelik.

Pobjeda nad Slobodom u Zenici i remi protiv Tuzla Citiya u Tuzli podigli su atmosferu na još veći nivo.

Šef stručnog štaba, Arslan Cihat, na početku pressa je izjavio žal zbog iznenadne smrti mladog golmana Širokog Brijega, Krešimira Bandića i da su svi potreseni time.

Inače, Arslan je debitovao na klupi Čelika u prošlom kolu u Tuzli protiv Tuzla Cityja i ovo mu je prva domaća utakmica u subotnjoj utakmici protiv GOŠK-a.

Zeničane sutra očekuje teška utakmica, ali Čelik na domaćem terenu mora biti favorit, bez obzira protiv koga igra:

-Prvi put sutra ću sjediti na klupi pred domaćom publikom, dobra je situacija u timu. Imamo pobjedu i remi na otvaranju drugog dijela prvenstva. Atmosfera u ekipi je odlična, vlada veliko zajedništvo. Ja sam trener koji izuzetno poštuje i cijeni svoje protivnike, tako će biti i sutra, ali na terenu želim da moj tim ubilježi pobjedu i samo nas to interesuje. Očekujem dobru atmosferu jer znam da Čelik ima ponajbolje navijače u državi, nadam se da ćemo ih sutra obradovati, – kaže trener Zeničana.

Čelik sutra ima priliku da direktnom konkurentu za opstanak pobjegne na velikih devet bodova:

-Ima još dosta utakmica do kraja prvenstva, nama je svaka utakmica veoma bitna i tako se postavljamo. Mi smo pratili protivnika u ova dva kola i znamo o kakvoj se ekipi radi, dobri su defanzivno, sigurno da će sutra dati sve od sebe, ali mi želimo da zajedničkim snagama uz maksimum svih igrača, te podrškom s tribina ubilježimo tri boda. Ne želim otkrivati ko će sutra zaigrati, bitno je da smo svi skupa i da na kraju pobijedi naš tim, a ko će početi utakmicu to ćemo ostaviti za sutra, – kazao je, između ostalog, trener Arslan.

Sigurno da će sutra najveća opasnost za gol gostiju iz Gabele prijetiti od Harisa Dilavera. Ovaj napadač obilježio je prva dva kola nastavka Premijer lige s tri gola u dvije utakmice. Ovaj 29-godišnji napadač vjeruje da će sutra njegova ekipa slaviti pobjedu, a nije mu bitno hoće li on postići gol ili neko drugi, uspjeh tima je na prvom mjestu.

-I ja bih prvo da izrazim saučešće porodici Krešimira Bandića. Kada je u pitanju sutrašnja utakmica, igramo protiv čvrste ekipe, koja se zna dobro braniti. Oni sigurno sutra dolaze da naprave dobar rezultat, ali mi smo ovu sedmicu radili jako dobro, ispunjavali smo sve obaveze koje je trener stavio pred nas. Moram ga ovom prilikom pohvaliti, čast nam je što nas trenira ovakav jedan stručnjak. Uz podršku s tribina i naš maksimalan angažman, nadam se da ćemo doći do pobjede, kako bi ovjerili dobre rezultate u protekla dva kola, – izjavio je Dilaver.

Tri gola u dvije zadnje utakmice, svi očekuju nastavak golgeterske serije i protiv GOŠK-a, bilo je jedno pitanje za Dilavera:

-Drago mi je zbog golova, ali to ništa nije moguće bez mojih saigrača, uspjeh tima je svakako uvijek na prvom mjestu. Mi svi igramo ekipno, dajemo maksimum, stvaraju se šanse, eto ja sam taj koji je postizao golove, nadam se da će tako biti i ubuduće. Podigao sam sebi i samopouzdanje i vjerujem da ću nastaviti u ovom ritmu i u narednim utakmicama,- zaključio je nadanašnjem pressu Haris Dilaver.

Inače, od ove sezone prvenstvo se igra u trokružnom sistemu. Nakon 22.kola ostaje da se odigra još 11 kola, što znači da će prvenstvo imati 33 kola. Raspored za preostalih 11 kola znat će se nakon 22. kola.

Utakmica NK Čelik – NK GOŠK na rasporedu je u subotu, 09.marta 2019.godine u 15  sati na stadionu Bilino polje u Zenici.

Službena lica za utakmicu NK Čelik – NK GOŠK

Datum 09.03.2019.
Sudija Bojo Danijel – Kiseljak
Termin 15:00 A 1 Huskić Almir – Bugojno
Mjesto Zenica A 2 Novalić Arnel – Doboj Istok
Delegat Gvozden Haris 4 Musić Admir – Sarajevo
Posmatrač suđenja Ćavar Danko – Široki Brijeg

Tekst i foto E. Imamović

 



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno