Nogomet

Press u NK Čelik pred susret sa ekipom Mladost iz Doboja kod Kaknja – Uz pomoć navijača želimo pobjedu

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Nedjelja: NK Čelik – FK Mladost u 19 sati. U prostorijama press salona stadiona „Bilino polje” u Zenici održana je konferencija za medije. Povod za press  je utakmica 24.kola (drugo kolo trećeg dijela lige) nogometne BH Telekom Premijer lige BiH, sezona 2018/2019, u kojoj je zenički NK Čelik domaćin ekipi FK Mladost iz Doboja kod Kaknja.

Prisutnim novinarima obratili su se Arslan Cihat, šef stručnog štaba NK Čelik i Luka Miletić, nogometaš NK Čelik. Moderator na pressu bio je Ismar Huskić, generalni sekretar NK Čelik.

Mladost je u 18.kolu (24.11.2018.god.) ove sezone slavila ubjedljivo na Bilinom polju sa 0:3, tako da se Čelik u nedjeljnom duelu želi „osvetiti“ za taj poraz, ali i pobjedom ostati  u gornjem dijelu tabele.

Zeničane u nedjelju očekuje teška utakmica, ali Čelik na domaćem terenu mora biti favorit, bez obzira protiv koga igra:

Želimo nastaviti dobar niz i upisati novu pobjedu, kojom bismo se približili vrhu tabele. Ekipa posjeduje energiju i imamo odličnu atmosferu. Znamo da Mladost igra bolje na gostujućim terenima.  Poštujemo protivnika, ali uz podršku navijača, možemo doći do pobjede. Utakmica protiv Mladosti je važna da zadržimo poziciju pri vrhu tabele, imali smo malih problema s povredama nakon utakmice u Tuzli, ali su se oporavili od lakših povreda Jamak, Hodžić, Miletić i Dedić, te konkurišu za utakmicu u nedjelju -, kazao je Cihat.

Za ekipu Mladosti Cihat kaže da je složna i kvalitetna ekipa, neće im igrati standardni igrači, Horić u Nikolić, ali smatra da će i njihove zamjene odigrati dobro, tako da to nije veliki hendikep za goste, a Cihat nastavlja:

– Svi igrači su spremni i imamo na raspolaganju sve raspoložive snage. Pojačala se konkurencija u ekipi što me svakako raduje, imamo trenutno uspješan niz i ovi igrači koji su dosad igrali, vjerovatno će tako i ostati u nedjelju. Naravno da i ostali igrači imaju priliku da se nametnu kroz rad na treninzima, kako bi dobili svoju šansu, trenutno nam dobro ide, te u nedjelju neće biti puno promjena u početnoj postavi -, zaključio je Cihat.

Defanzivni igrač Čelika, Luka Miletić, na današnjem pressu ističe:

– U ekipi vlada vrhunska atmosfera, podržavamo jedan drugog. Očekuje nas težak protivnik, treniramo veoma dobro  punim intenzitetom i znamo šta nas čeka u nedjelju. Puni smo samopouzdanja i nadamo se da ćemo uz veliku podršku navijača u nedjelju osvojiti tri boda. Moram istaći da mi je posebno drago da se ovako jedan veliki klub, ove sezone ne bori za opstanak, mislim da smo bliže samom vrhu tabele i da možemo pričati i o Evropi -, izjavio je, pored ostalog, Miletić.

Inače, od ove sezone prvenstvo se igra u trokružnom sistemu. Nakon 22.kola ostaje da se odigra još 11 kola, što znači da će prvenstvo imati 33 kola.

Da ponovimo, utakmica NK Čelik – FK Mladost DK na rasporedu je u nedjelju 31.3. 2019.godine u 19  sati na stadionu Bilino polje u Zenici.

Službena lica za utakmicu NK Čelik – FK Mladost DK:

Datum 31.03.2019. TV prijenos                                    MOJA TV
Sudija Jelić Frano – Široki Brijeg
Termin 19:00 A 1 Dujak Goran – Odžak
Mjesto Zenica A 2 Beljo Davor – Mostar
Delegat Idrizović Haris – Konjic 4 Peljto Irfan – Sarajevo
Posmatrač suđenja Čalija Džemal – Sarajevo 5  

Tekst i foto: E. Imamović



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno