Nogomet

Press u NK Čelik pred susret sa Borcem –Nemamo izbora, idemo na pobjedu protiv Borca

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Press u NK Čelik pred susret sa Borcem –Nemamo izbora, idemo na pobjedu protiv Borca – Subota: NK Čelik – FK Borac u 17 sati. U prostorijama press salona stadiona „Bilino polje” u Zenici održana je konferencija za medije. Povod za press  je utakmica 6.kola Lige za opstanak nogometne BH Telekom Premijer lige BiH, sezona 2017/2018, u kojoj je zenički NK Čelik domaćin ekipi FK Borac iz Banja Luke.

Nakon dvije gostujuće utakmice, remija u Tuzli (1:1) i ubjedljive pobjede u Vitezu (0:4), te pobjede na svom Bilinom polju protiv Mladosti DK (2:1), Čelik dočekuje ekipu Borca, direktnog konkurenta u borbi za opstanak u Premijer ligi.

Prisutnim novinarima obratili su se Jasmin Đidić, pomoćni trener u NK Čelik i Fenan Salčinović, kapiten NK Čelik. Moderator na pressu bio je Ismar Huskić, generalni sekretar NK Čelik.

Trener Đidić ističe važnost utakmice protiv subotnjeg protivnika, banjalučkog Borca, i naziva je ključnom utakmicom u borbi za opstanak. Kaže da respektuju Borac i da ih neće zavarati kriza u kojoj se nalazi ovaj tim Borca.

-Treba igrati pametno i strpljivo do pobjede protiv veoma iskusne ekipe Borca. Što se tiče rostera pred ovu utakmicu on je dosta povoljan, Šantić je „odratio“ žute kartone, vraća se Livančić, a Salčinović će biti spreman nakon stomačnih problema od prošle utakmice. Vratio se Germain Kouadio, ali ćemo nakon treninga iduće sedmice vidjeti u kakvom je stanju. Pozivam navijače da dođu da nas podrže u ovoj veoma važnoj utakmici -, kazao nam je, između ostalog, Đidić.

Kapiten Fenan Salčinović naglašava da je Borac u krizi, ali je, ipak, velikan našeg fudbala.

-Oni imaju srčanog trenera Darka Vojvodića i ako to uspije prenijeti na ekipu, mogli bi biti nezgodni.

S toga pozivam naše navijače, koji su nam i prošle godine pomogli svojim povratkom na tribine i bili naš 12-ti igrač, da dođu u velikom broju u subotu, a mi obećavamo da ćemo dati maksimum, ostaviti srce na terenu, što će biti dovoljno za novu pobjedu i da ostavimo našeg velikana u Premijer ligi-, zaključio je kapiten Salčinović.

Na kraju, prisutnim se obratio i Ismar Huskić, generalni sekretar Čelika, koji ispred uprave poziva navijače da dođu u što većem broju, jer je rukovodstvo kluba za utakmicu s Borcem ponovo počastilo navijače besplatnim ulazom na sve tribine, tako da se u subotu očekuje dosta navijača.

Da ponovimo, utakmica NK Čelik – FK Borac na rasporedu je u subotu, 21.aprila 2018.godine u 17 sati na stadionu Bilino polje u Zenici, ulaz je slobodan za sve gledaoce.

Službena lica za utakmicu NK Čelik – FK Borac:

NK ČELIK – FK BORAC Zenica, 21.04. 2018 17:00
Sudija Mujić Elvis Banovići
DELEGAT A-1 Dujak Goran Odžak
Mandić Mile – Koz.Dubica A-2 Radaković Igor Prijedor
POSMATRAČ SUĐENJA 4 Paradžik Goran Ljubuški
Blažević Antonio – Višići 5    

 

Tekst i foto

E. Imamović



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno