Nogomet

Press u NK Čelik pred prvu utakmicu u Drugoj ligi-Centar protiv Stupčanice

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Nedjelja: NK Čelik – NK Stupčanica Olovo u 17 sati na „A“ terenu Kamberovića polja – U prostorijama press salona stadiona „Bilino polje” u Zenici održana je konferencija za medije. Povod za press  je utakmica prvog kola u Drugoj nogometnoj ligi, grupa Centar FBiH, sezona 2021/2021, u kojoj je zenički NK Čelik domaćin, na „A“ stadionu Kamberovića polja, ekipi NK Stupčanica iz Olova.

Prisutnim novinarima obratili su se Adis Nurković pomoćni trener u NK Čelik i Haris Šehić, nogometaš NK Čelik. Moderator na pressu bila je Ajna Suljić, PR u NK Čelik, koja je najavila početak nove sezone u Drugoj ligi, najavila da se na utakmice vraća publika, te upoznala prisutne u vezi ulaznica.

-Ulaznice su u prodaji i mogu se kupiti u Fan shopu stadiona, koji radi od 09 do 17 sati, po cijeni od 5,00 KM.

Za sve navijače i simpatizere koji, nažalost, fizički ne mogu biti dio naše pustolovine, u prodaji su online donatorske karte. Donatorske karte po cijeni od 2,00KM možete kupiti putem OVOG LINKA. Donatorska karta je isključivo donatorskog karaktera i ne može služiti kao ulaznica na stadion -, istakla je Suljić.

Čelik će prvo kolo igrati na Kamberovića polju zbog toga što do kraja nije završena reparacija travnjaka na Bilinom polju, ali u klubu vjeruju da će to biti ubrzo završeno, da se tim vrati na svoje Bilino polje i da tu dočekuje svoje protivnike.

Nakon što su osvojili prvo mjesto u Kantonalnoj ligi ZDK u prošloj sezoni 2020/2021, nogometaši Čelika nedjelju kreću u novu avanturu, zvanu Druga liga FBiH, grupa “Centar”, gdje ih očekuju znatno teža iskušenja i ekipe nego što je to bio slučaj prošle sezone.

Pomoćni trener, ali i prvi golman Adis  Nurković ističe da zajedničkim radom svih ljudi u i oko kluba mogu doći do konačnog uspjeha. Svjestan je da ih u novoj sezoni očekuju znatno teže utakmice i protivnici, koji se posebno „naoštre“ na bivšeg premijerligaša i koji je mamac za publiku gdje god nastupa.

-Zadržali smo kostur ekipe, doveli smo ciljana pojačanja na pojedinim mjestima. Dobro smo radili i spremni čekamo početak sezone. Znamo šta nas čeka, liga je veoma kvalitetna, ima nekoliko dobrih ekipa koji će se zajedno s nama boriti za sami vrh. Protiv Čelika će svi nastojati da daju i više od maksimuma, tako da neće biti lagano. Već u prvom kolu imamo veoma kvalitetnog protivnika, koji je zadržao cijeli roster i obavio kvalitetne pripreme. Imamo probleme sa povredama Isakovića, koji se povrijedio ove sedmice, dok drugi stoper Šabić je upitan jer se nije još skroz oporavio tako da imamo tu nekih problema, ali ko god dobije šansu očekujemo da opravda povjerenje. Ja sam tu ostao da pomognem mlađim igračima, nas par iskusnijih kako bi mlađi sazrijevali, odnosno kako bi se lakše nosili s ozbiljnijim protivnicima ove sezone. Moramo biti svi zajedno od Uprave, stručnog štaba, igrača, navijača i samo tako možemo napraviti zajednički uspjeh -, kazao je, pored ostalog, na današnjem pressu Adis Nurković.

Mladi nogometaš Čelika, Haris Šehić, bio je jedan od ponajboljih igrača kluba u prošloj sezoni, te očekuje da klub nastavi sa dobrim igrama.

-Naša najveća podrška u novoj sezoni će biti naši navijači i ovom prilikom pozivam ih da dođu u što većem broju u nedjelju od 17 sati na Kamberovića polju da nas podrže kako na ovoj, tako i na ostalim utakmicama. Atmosfera u ekipi je dobra, imali smo dobre pripreme, spremni smo za početak sezone i nadamo se da ćemo dobrom igrom i pobjedom obradovati sve one kojima je Čelik u srcu i vratiti Čelik na staru slavu -, kratko je izjavio Šehić na pressu..

Da ponovimo, utakmica NK Čelik – NK Stupčanica na rasporedu je u nedjelju 15.8. 2021.godine u 17 sati na „A“ stadionu Kamberovića polja. Službena lica za utakmicu NK Čelik – NK Stupčanica: Glavni sudija Senad Heljić (Sarajevo), pomoćnici: A1 Nidal Ćulov (Goražde), A2 Eldar Parla (Sarajevo), delegat Mirza Trbonja (Sarajevo).

Tekst i foto E.Imamović



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Tagovi

Zadnje objavljeno