Nogomet

Press u NK Čelik pred osmo kolo prvenstva

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

U prostorijama press salona stadiona “Bilino polje” danas je održana konferencija za medije. Povod za press je prvenstvena utakmica 8. kola nogometne BH Telekom Premijer lige BiH, sezona 2015/2016, u kojoj je zenički NK Čelik domaćin ekipi FK Rudar iz Prijedora.
Prisutnim novinarima obratili su se: Elvedin Beganović, trener u NK Čelik i Zlatko Kazazić, prvotimac.

Čelik je u srijedu, u derbiju kola, pobjedio favorizovanu ekipu Širokog Brijega na svom stadionu i sutra želi nastaviti pobjednički niz protiv Rudara iz Prijedora, koji je u zadnjem kolu poražen kod kuće od Zrinjskog, što sugeriše i trener Beganović:
„Rudar je posljednju utakmicu izgubio kući od lidera na tabeli, Zrinjskog, a mi smo pobijedili jako kvalitetnu ekipu Širokog, koja uvijek ima ambicije za izlazak u Evropu. Bez obzira na sve ne smijemo se opustiti a igrači treba da daju svoj maksimum kako bi osvojili nova tri boda. Naš cilj je da svaku utakmicu idemo na pobjedu. Imamo problema u rosteru pred ovu utakmicu, jer tri naša nogometaša imaju po tri akumulirana žuta kartona, (Semir Bajrakrarević, Anel Dedić i Dženan Bureković), te nemaju pravo nastupa protiv Rudara. Što se tiče povrede Jusića, on se vratio treninzima i moguć je njegov nastup protiv Rudara.

Alternativa za kartonirane igrače su Vladimir Grahovac, Haris Hećo, Fenan Salčinović…“, , izjavio je pomoćni trener Čelika, Elvedin Beganović.
U vezi statusa Stipe Baraća trener Beganović kaže da je obavješten da je, napokon, dobio radnu dozvolu, te može početi igrati, ali treba još vidjeti papire od kada važe.

Zlatko Kazazić smatra da pobjeda protiv ekipe Rudara ne bi trebala doći u pitanje, te da Čelik može zadržati pobjednički niz: „Očekuje nas teška utakmica na domaćem terenu, a protivnika ne smijemo podcijeniti. Siguran sam da možemo pobijediti ekipu Rudara i ostati u vrhu tabele. Zadovoljan sam svojim nastupima u zadnjim utakmicama“ – kazao je, kratko, Kazazić.

Utakmica NK Čelik – FK Rudar na rasporedu je u subotu 12.septembra 2015.godine u 16,30 sati na stadionu Bilino polje u Zenici.

E. Imamović za Zenicablog



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno