Nogomet

Press u NK Čelik pred nastavak sezone – U svakoj utakmici nastavljamo pohod na Prvu ligu

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Press u NK Čelik pred nastavak sezone – U svakoj utakmici nastavljamo pohod na Prvu ligu- Nedjelja: NK Moševac – NK Čelik, u 15 sati, gradski stadion u Maglaju.

U prostorijama press salona stadiona „Bilino polje” u Zenici održana je konferencija za medije.

Povod za press  je utakmica 16.kola, odnosno prvog kola u proljetnom dijelu sezone, u Drugoj ligi FBiH, grupa Centar, u kojoj zenički NK Čelik gostuje ekipi NK Moševac u Maglaju.

Prisutnim novinarima obratili su se Armin Duvnjak, šef stručnog štaba i Aladin Isaković, kapiten Čelika.

Moderator na pressu bio je Maid Redžić, Marketing menadžer.

U samom uvodu pressa predstavljena je nova majica u kolekciji Fan shop-a NK Čelik Zenica, majica s legendarnom fotografijom Fadila Talića sa trofejom SE Kupa nakon pobjede nad italijanskom Fiorentinom – La Coupe de l’ Europe Centrale.

Nakon prvog dijela sezone na tabeli vodi zenički Čelik, ispred Koline i Bosne iz Visokog. Najveći favorit za ulazak u viši rang sigurno je tim s Bilinog polja, ali sigurno da im neće biti lako u drugom dijelu sezone, kada imaju znatno teži raspored.

Šef struke, Armin Duvnjak, ističe da je zadovoljan novim pojačanjima, te se dotakao prvog nastupa Arežine prethodnog vikenda. Očekuje tvrdu i jaku utakmicu s obzirom na vremenske uslove i činjenicu da Moševac nije izgubio nijednu utakmicu na domaćem terenu.

-Spremni smo za početak sezone i utakmicu protiv Moševca. Stanje u ekipi je zadovoljavajuće, igrači koji su bili povrijeđeni i bolesni se oporavljaju, jedino Davud Arnautović neće biti na raspolaganju za meč u nedjelju. Naravno da idemo na pobjedu i osvajanja tri boda. Nakon ispadanja od Radnika u Kupu, igrači su bili malo razočarani, ali to smo ostavili iza nas i okrenuli smo se prvenstvu. Moševac kod kuće veoma dobro igra, nemaju poraza na domaćem terenu i sigurno da nas čeka težak zadatak, ali vjerujem da smo spremni za sve što nas čeka za taj meč. Naši mladi igrači moraju se dokazivati iz utakmice u utakmicu, te moraju nastaviti s dobrim partijama i u nastavku sezone. Cilj je jasan, viši rang i moramo to zaslužiti i na terenu. Arežina se polako vraća u formu, sigurno da će biti na dispoziciji za naredni meč, te vjerujem da će nam dobro doći u nastavku sezone. Tražimo maksimalnu ozbiljnost, profesionalnost kako bi ostvarili naše ciljeve. Protivnici protiv kojih igramo su se pojačali i svi će imati motiviše protiv nas, ali moramo se izdići i biti iznad svih -, izjavio je Duvnjak, te nastavio:

-Mi imamo armiju navijača i oni su naš dodatni vjetar u leđa i pozivam ih da dođu u Maglaj i podrže nas. Čelik svaku utakmicu napravi najmanje 10 prilika, imamo probleme sa realizacijom, radimo na tome da pokušavamo ispraviti taj problem koji imamo. Nastojat ćemo to kroz sezonu podići na veći nivo i dosta činimo na tome da popravimo realizaciju. Imamo napadače poput Šijerkića i Karića koji pomažu ekipi i u defanzivi, dosta se troše, tako da nekad u završnici im fali koncentracije, ali vjerujem da će to biti kako treba u nastavku sezone -, kazao je, pored ostalog, Armin Duvnjak.

Kapiten Aladin Isaković dotakao se atmosfere u ekipi, te rekao da je ekipa spremna za nove utakmice i da će svaku utakmicu ciljati na pobjedu.

-Biće teška utakmica po sigurno teškom terenu, mislim da smo imali dobre pripreme i uslove, te je došlo i par dobrih pojačanja. Naravno naš cilj se zna da ostvarimo plasman u viši rang. Pozivam navijače da nas podrže u što većem broj u proljetnom dijelu sezone. Mislim da su se novi igrači dobro uklopili, došao nam je Arežina koji je sjajan igrač i očekujem da nam bude od velike koristi -, izjavio je kapiten Isaković.

Nakon jesenjeg dijela sezone NK Čelik se nalazi na prvom mjestu sa 38 bodova, dok ga prate Kolina i Bosna sa po 36 bodova, it.d.

Utakmica između Moševca i Čelika igra se u nedjelju 12. marta od 15 sati na gradskom stadionu u Maglaju.

Tekst i foto

E.Imamović



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno