Nogomet

Press u NK Čelik pred derbi začelja sa Olimpicom

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Press u NK Čelik pred derbi začelja sa Olimpicom – Nedjelja: NK Čelik – FK Olimpic u 13 sati. U prostorijama press salona stadiona „Bilino polje” danas je održana konferencija za medije. Povod za press  je derbi utakmica začelja, 15.kolo (četvrto kolo drugog dijela) prvenstva nogometne BH Telekom Premijer lige BiH, sezona 2016/2017, u kojoj je zenički NK Čelik domaćin ekipi FK Olimpic iz Sarajeva. Ova utakmica na programu je u nedjelju u 13 sati na stadionu Bilino polje u Zenici.

Prisutnim novinarima obratili su se Nedim Jusufbegović, novi šef stručnog štaba Čelika i Emir Jusić, kapiten NK Čelik.
Kao što je već objavljeno, Nedim Jusufbegović je novi šef stručnog štaba NK Čelik, nakon raskida ugovora sa Ivom Ištukom. Jusufbegović će svoj debi na klupi Čelika imati u nedjelju u 15. kolu BH Telecom Premijer lige Bosne i Hercegovine protiv Olimpica, koji je također zamijenio trenera Dragana Radovića, a naslijedio  ga je Asim Saračević.

Pored GOŠK-a iz Gabele, Jusufbegović je u trenerskoj karijeri vodio još nekoliko bosanskohercegovačkih klubova. Sjedio je na klupi gradačačke Zvijezde, Veleža iz Mostara i sarajevskog Olimpica.
Na današnjem pressu Jusufbegović je izjavio da poznaje većinu igrača i da je njihov kvalitet i iskustvo ispod rezultata i osvojenih bodova. On ističe da je puno je lakše biti u takvoj situaciji i igrati za Olimpic nego u Čeliku.
-Oni su dosta mlađa ekipa koju ne pogađaju neke stvari kao što je slučaj sa starijim i iskusnijim ovdje. Olimpic ima puno mladih i zanimljivih igrača, postižu puno golova i mi nismo u situaciji da možemo bilo kome da prijetimo- izjavljuje Jusufbegović.

Kaže da za naredna 4 kola jesenjeg dijela prvenstva ne može učiniti ništa spektakularno u pogledu rezultata, rostera tima, postavke u igri, jer će se osloniti na rad njegovih prethodnika, ali će pokušati izmjeniti pristup igri, probuditi prisutnu apatičnost u ekipi, probati biti kompaktniji između linija odbrana-napad. Smatra da ova ekipa može mnogo bolje i da je problem na psihičkoj bazi, te raditi na mentalnoj pripremi i da se može pokazati puno više. Pravo nastupa u ovoj utakmici nema Dino Hasanović zbog tri akumulirana žuta kartona.

Kapiten Emir Jusić je poželio dobrodošlicu novom šefu stručnog štaba, Nedimu Jusufbegoviću.
Ističe da je Olimpic veoma efikasna ekipa, jer su u zadnjim utakmicama dali Željezničaru 2 gola, Slobodi 3, Širokom Brijegu 3 gola, što govori da će nedjeljna utakmica biti neizvjesna, a Čelik je poznat po neefikasnosti, što je konstantan problem u ovom prvenstvu (Čelik postigao samo 8 golova u 14 kola pevenstva, nap.a.). Jusić kaže da je potrebno dati sve od sebe da se pobjedi Olimpic i da mu se revanširaju za poraz od 0:3 iz 4.kola u kojem je Čelik odigrao veoma slabo.

Da ponovimo, utakmica NK Čelik – FK Olimpic na rasporedu je u nedjelju 06.novembra 2016.godine u 13 sati na stadionu Bilino polje u Zenici.
Službena lica za utakmicu NK Čelik – FK Olimpic:

NK ČELIK – FK OLIMPIC Zenica, 06.11.2016. Arena Sport 13:00
Sudija Paradžik Goran Ljubuški
DELEGAT A-1 Perić Marko Mostar
Ibreljić Ekrem – Fojnica A-2 Čehaja Mirza Goražde
POSMATRAČ SUĐENJA 4 Soknić Zoran Ist.Sarajevo
Ristić Aleksandar – Modriča 5

Tekst i foto: E. Imamović



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno