Nogomet

Press u NK Čelik pred derbi sa Zrinjskim – Uz podršku navijača iznenaditi lidera

S lijeva Jonjić - Šatorović - Jusufbegović - Jusić
Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Press u NK Čelik pred derbi sa Zrinjskim – Uz podršku navijača iznenaditi lidera – Subota: NK Čelik – HŠK Zrinjski u 17 sati. U prostorijama press salona stadiona „Bilino polje” danas je održana konferencija za medije. Povod za press  je derbi utakmica 19. kola (osmo kolo drugog dijela) prvenstva nogometne BH Telekom Premijer lige BiH, sezona 2016/2017, u kojoj je zenički NK Čelik domaćin ekipi HŠK Zrinjski iz Mostara, lidera na tabeli. Ova utakmica na programu je u subotu u 17 sati na stadionu Bilino polje u Zenici i prva je nakon dvoipomjesečne pauze u prvenstvu.

Prisutnim novinarima obratili su se Selvedin Šatorović, predsjednik UO Čelika, Nedim Jusufbegović, šef stručnog štaba Čelika, te  Emir Jusić, kapiten NK Čelik, a press konferenciju je vodio Robert Jonjić, portparol u klubu i član NGG.

Predsjednik Šatorović ističe da je Upravni odbor uradio puno posla:

-Kompletiran je igrački kadar i dovedeni su svi slobodni igrači, koji su prihvatili Čelikove uslove,

-Postignuta je transparentnost u trošenju sredstava,

-Predat  je zahtjev Poreznoj upravi za reprogram dugovanja i očekuje se kvalitetno rješenje,

-Upućen zahtjev povjeriocima za izjašnjavanje o reprogramu dugova ili za oprost dugovanja,

-Uvodi se nova praksa, gdje će na svaku utakmicu biti pozvani najbolji učenici i njihovi nastavnici. Na ovu narednu utakmicu pozvano je 60 učenika i nastavnika iz OŠ „Alija Nametak“ iz Pehara i iz KŠC „Sveti Pavao“ iz Zenice,

-Odrađena je akcija čišćenja stadiona, koju su uradili volonteri-navijači, popularni „Robijaši“…

Šatorović poziva navijače da u subotu ispune tribine Bilinog polja i da daju podršku novom Čeliku u borbi za opstanak u Premijer ligi.

Nedim Jusufbegović, šef stručnog štaba NK “Čelik”, kaže da je ekipa svjesna kakav tim dolazi na Bilino polje, te kako će učiniti sve što je u njihovoj moći kako bi došli do tri boda.

– Utakmica je veoma bitna kao i svaka druga koja će biti u ovom dijelu prvenstva. Igramo protiv jednog veoma zahtjevnog protivnika, jednog od najboljih u državi. Svjesni smo da su oni favoriti u ovoj utakmici, ali isto tako imamo i mi svoje kvalitete i vještine. Pobjeda je ono na šta ćemo ići i ono na šta ćemo ići bez obzira na snagu i kvalitet protivnika. Tim koji se isprofilirao kroz pripreme će, najvjerovatnije, istrčati na teren, što ne znači da je to najboljih 11. Ima tu još igrača koji ozbiljno konkurišu. U ovom trenutku smatramo da je ovih 11 igrača u najboljoj formi i njih ćemo gledati da izvedemo. Ima tu još ozbiljnih igrača, među 15-16, koji konkurišu za prvi sastav-, kaže Jusufbegović.

Upitan u vezi većeg broja navijača, koji se očekuje u subotu,  kako će to uticati na nogometaše, Jusufbegović ne vjeruje da će veliki broj navijača mentalno uticati na njegove igrače:

-Mentalna i psihološka priprema pred utakmicu je veoma važna, vi ne znate kako će se igrač ponašati i odreagovati, kada imate pun stadion. Ima tu igrača, Jusić, Salčinović, Karić, Husić i ostali koji su igrali pred punim tribinama, Zato smo željeli imati takve igrače u selekciji, koji će se moći nositi s pritiskom. Na nama je da ih rasteretimo, te da je bitno ono što rade na terenu. Na nama u stručnom štabu je da pripremimo igrače da se samo fokusiraju na teren. Nadam se da smo dovoljno zreli da iskoristimo ovaj pozitivni naboj, u i oko kluba, te da uz podršku navijača utakmicu okrenemo u našu korist-, kazao je Jusufbegović.

Čelik će protiv ekipe Zrinjskog biti jači za Mahira Karića, koji je dobio dopuštenje za nastup u ovoj utakmici, dok će biti oslabljen za Stokića, kojem nisu još rješeni papiri i Semira Pezera koji ima suspenziju zbog crvenog kartona iz posljednjeg 19.kola prvenstva protiv Željezničara na Grbavici.

Kapiten Čelika, Emir Jusić je kazao kako je u timu sve u najboljem redu, da su pripreme dobro odrađene, te da nema povreda:

-Što se tiče ekipe Zrinjskog već je rečeno da je to izuzetno kvalitetna ekipa i to nije sporno. Njihovo lidersko mjesto na tabeli nam govori o kakvom protivniku je riječ, ali mi koji igramo u ovom klubu doveli smo se u situaciju da nam je svaki bod bitan, a što se tiče nas mi ćemo dati svoj maksimum da probamo pobjediti. Naravno, bit će teško, ali sve uz pomoć naših navijača, ja vjerujem da mi to možemo. U svlačionici vlada pozitivna atmosfera i ja garantujem da ćemo dati svoj maksimum. Moje su želje da zajedno sa navijačima proslavimo tri boda-, kazao nam je kapiten Emir Jusić.

Portparol Jonjić nam je, na kraju, kazao da je stručni štab pojačan sa psihologom Kenanom  Strikom na volonterskoj osnovi do kraja sezone, da je ponovo online Web stranica NK Čelik, te da se u rad u klubu uključio i Kemal Islambegović.

Već je ranije objavljeno da su se navijači Čelika odlučili vratiti na tribine, tako da će crno-crveni tim u subotu imati veliku podršku svojih navijača.

Vjerovatni, početni  sastav Čelika: Ružić, Sadiković, Šivšić, Regoje, Jusić, Šišić, Sakan, Haurdić, Brković, Salčinović, Dilaver.

Da ponovimo, utakmica NK Čelik – HŠK Zrinjski na rasporedu je u subotu 25.februara 2017.godine u 17 sati na stadionu Bilino polje u Zenici.

Tekst i foto E. Imamović



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno