Nogomet

Press u NK Čelik pred derbi sa Sarajevom – Publika kao veliki adut Čelika

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Publika kao veliki adut Čelika – Nedjelja: NK Čelik – FK Sarajevo u 19,30 sati. U prostorijama press salona stadiona „Bilino polje” u Zenici održana je konferencija za medije. Povod za press je derbi utakmica 2.kola prvenstva nogometne BH Telekom Premijer lige BiH, sezona 2017/2018 u kojoj je zenički NK Čelik domaćin ekipi FK Sarajevo iz istoimenog grada.

Prisutnim novinarima obratili su se Kemal Hafizović, šef stručnog štaba (ŠSŠ) NK Čelik i Aldin Šišić, novi kapiten NK Čelik.

Šef stručnog štaba, Kemal Hafizović pred nedjeljnu utakmicu ističe da je Sarajevo velika i organizovana ekipa i da trenutno ima bolji tim od Čelika. Imperativ pobjede imaju obje ekipe, jer su doživjeli poraze u 1.kolu.
– Moramo biti borbeni i rasporediti snage koje imamo. Sarajevo je sada kao ranjeni lav i spremniji su od nas. Vjerovatno će biti veliki broj publike. Ako bi igrao Kouadio bilo bi odlično, ali male su šanse da zaigra, možda u narednom kolu u Širokom Brijegu. Oni 16 godina nisu pobjedili ovdje. Izaći ćemo teren i boriti se prsa u prsa. Pozivam svu publiku i vjerujem da će doći i oni koji godinama nisu dolazili na utakmice. Publika će nam biti špic igrač-, istakao je, pored ostalog, Kemal Hafizović.

Aldin Šišić, novi je kapiten NK Čelik i ujedno jedini igrač ostao iz prvog sastava, koji je prošle godine nosio dres Čelika. Ističe da mu čast biti kapiten Čelika, koji je uvijek veliki klub, kako reče na pressu.
-Što se tiče nedjeljne utakmice protiv favorizovane ekipe Sarajeva, samo maksimalnim zalaganjem možemo do pozitivnog rezultata. Za nas je u ovoj utakmici i bod uspjeh. Moramo mladim igračima objasniti da hladne glave uđu u utakmicu, a ne emocijama. Ako se postavimo kao u Banjoj Luci protiv Borca, Sarajevo neće moći napraviti veliku razliku na terenu. S obzirom na njihov poraz i gubitak trenera mislim da smo u blagoj psihološkoj prednosti – rekao je kapiten Aldin Šišić na današnjem pressu.

Da ponovimo, utakmica NK Čelik – FK Sarajevo na rasporedu je u nedjelju 30.7. 2017.godine u 19,30 sati na stadionu Bilino polje u Zenici.

Tekst i foto – E. Imamović



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno