Nogomet

Press u NK Čelik, najavljena deblokada računa za mjesec dana, poziv navijačima na nedjeljnu utakmicu

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

U prostorijama press salona stadiona „Bilino polje” u Zenici održana je konferencija za medije. Povod za press   su aktivnosti u klubu oko deblokade računa, te nedjeljna utakmica u okviru 22. kola Prve lige FBiH, grupa Centar na Bilinom polju od 19 sati.

Prisutnim novinarima obratili su se Robert Jonjić, član Upravnog odbora, Emir Ćerim, generalni direktor kluba, te Armin Duvnjak, šef stručnog štaba NK Čelik.

NK Čelik ima velike šanse da naredne sezone igra u višem rangu, odnosno Prvoj ligi FBiH, grupa Centar, Zeničani su lideri na tabeli, te imaju veliku priliku da kao prvoplasirani završe sezonu, te izbore plasman u baraž za ulazak u viši rang.

Osim dobrih rezultata u prvenstvu i Kupu BiH, rukovodstvo kluba svakodnevno radi na rješavanju mnogih problema i obaveza iz ranijih perioda, a čini se da zenički klub ide u pravom smjeru, te su na korak od deblokade računa nakon 18 godina, što bi bio veliki uspjeh, nova dimenzija za poslovanje kluba u narednim godinama i skidanje velikog „tega“ sa kluba.

Robert Jonjić kazao je nešto više o aktivnostima u klubu oko deblokiranja računa

-U ovom trenutku radim na potpisivanju sporazuma sa svim povjeriocima i radimo na smanjenju obaveza s nekim povjeriocima koji nisu bili korektni u ovom procesu. Najvažnije je da je Grad Zenica ispunio svoju obavezu iz potpisanog Sporazuma i da su sredstva od 500.000 KM operativna. Sredstva za deblokadu računa iznose 530.000 KM, a ovu razliku od 31.000 KM klub će obezbjediti. Nalazimo se pred historijskim trenutkom, dijeli naš od još par koraka od ostvarenja glavnog strateškog cilja ovog Upravnog odbora.

Proces je zahtjevan i razgovarali smo sa 39 povjeriocima i to sigurno nije bio lagan posao. Moramo biti strpljivi još malo da ga okončamo i prevedemo kraju. Obećali smo da ćemo odblokirati račun za vrijeme našeg mandata, račun će biti odblokiran u roku od mjesec dana prema našim procjenama -, istakao je, pored ostalog, Jonjić.

O organizaciji i pripremama za narednu utakmicu kazao je nešto više Generalni direktor Emir Ćerim.

-Zahvaljujem se navijačima Čelika koji su odigrali ključnu ulogu u naplati sredstava od Grada Zenice.

Ta sredstva nisu pala s neba, nego su rezultat pritiska na Gradsku upravu i ukazivanje na obavezu Grada po potpisanom Sporazumu. Nadam se da ćemo u budućnosti imati prije svega partnerski odnos sa Gradskom upravom. Naravno moramo zahvaliti i našim sponzorima, partnerima, donatorima, koji su omogućili nesmetano funkcionisanje kluba. Mi smo obezbjedili sve tekuće obaveze u protekle dvije i po godine, nije bilo lagano, imali smo teške predmete i to ne bi mogli ispuniti bez sponzora i navijača. Zadnji dio slagalice svakako zaslužuju stručni štab i igrači koji imaju zasluge za pozitivnu atmosferu u i oko kluba. Gradimo porodičnu atmosferu oko kluba i svi zajedno trebamo gledati u istom smjeru. Za malo više od dvije i po godine predanog rada smo uspjeli riješiti probleme koje je ovaj klub pratio u protekle dvije decenije i to „momci praznih džepova sa tribina“ kako su nas nazivali pojedinci. Deblokada glavnog računa bit će najveći uspjeh kluba u poslijeratnoj historiji. Za to nas dijeli 30.000 KM od konačnog cilja. Pozivamo navijače u nedjelju da dođu na utakmicu protiv Natrona i da podrže ekipu koja je zaslužila veliku podršku i da rade prave stvari na terenu. Zahvalio bih se našem klupskom advokatu Tariku Hadžimahmutoviću, koji radi potpuno besplatno veliki i ogroman posao za naš klub -, rekao je, između ostalog, Ćerim

Armin Duvnjak, šef stručnog štaba kazao je nešto više o rezultatima kluba, te najavio narednu utakmicu protiv Natrona iz Maglaja.

-Naredna utakmica nas dovodi da navijači našeg kluba nam mogu pomoći da konačno i deblokiramo klub i izađemo iz dubioze u kojoj smo bili godinama. Vjerujem da će u nedjelju biti dobro popunjene tribine. Zahvaljujem Upravnom odboru, ali igračima u proteklom periodu na sve ono što su uradili. Kada je u pitanju prošla utakmica protiv Famosa, prava derbi utakmica i mislim da smo zaslužili pobjedu. Ova ekipa ima još prostora za napredak i očekujem da budemo još bolji u finišu prvenstva. Izaći ćemo u najjačem sastavu u nedjelju, bitno nam je da pobijedimo sve utakmice do kraja i da održavamo formu do kraja do tih utakmica baraža za ulazak u viši rang -, izjavio je, pored ostalog, Duvnjak

Utakmica NK Čelik – NK Natron igra se u nedjelju 23.aprila od 19 sati na stadionu Bilino polje pod svjetlošću reflektora.

Tekst i foto E. Imamović



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno