Nogomet

Press u NK Čelik – Čelik gostuje kod Krupe na Vrbasu

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Press u NK Čelik – Čelik gostuje kod Krupe na Vrbasu – Subota: FK Krupa – NK Čelik u 15 sati. U prostorijama press salona stadiona „Bilino polje” danas je održana konferencija za medije. Povod za press  je utakmica 21. kola (deseto kolo drugog dijela) prvenstva nogometne BH Telekom Premijer lige BiH, sezona 2016/2017, u kojoj je zenički NK Čelik gost  ekipi FK Krupa.

Ova utakmica na programu je u subotu u 15 sati na stadionu Krupe na Vrbasu.

Prisutnim novinarima obratili su se Nedim Jusufbegović, šef stručnog štaba Čelika i Emir Jusić, kapiten NK Čelik, a press konferenciju je vodio Robert Jonjić, portparol u klubu i član NGG.

Jusufbegović kaže da očekuje tešku i zahtjevnu utakmicu, jer je Krupa psihološki rasterećena i ispunili su svoj cilj u ovoj sezoni. Imaju brze igrače prema naprijed, dobru transformaciju u igri, te dobru kontrolu lopte u igri jedan na jedan. Iako ima problema oko sastavljanja tima, strateg Zeničana očekuje pozitivan rezultat protiv kvalitetnog protivnika, koji ih je jesenas dobio u Zenici sa 1:2.

Jusufbegović je obrazložio probleme pred ovu utakmicu:

– Brkovića nema 10-12 dana zbog povrede iz Viteza, Hećo ima kartone, dok Stokić još nije riješio status. Šivšić i Sadiković su upitni zbog povreda, za koje su alternative Husić, Bureković, Islamagić, a razmišljam i o Mašiću, koji ima nekih problema i upitno je hoće li danas trenirati. Mislim da imamo dovoljan broj kvalitetnih igrača i nadam se da oni koji dobiju priliku da zaigraju, iskoristiti je i da ćemo ostvariti pozitivan rezultat-, zaključuje Jusufbrgović.

Kapiten Emir Jusić ističe pozitivnu atmosferu u svlačionici i da žele tri boda iz Krupe:

-Krupa je kvalitetna ekipa koja igra na terenu sa umjetnom podlogom, ali i mi smo protekle sedmice trenirali na Kamberovićima na „B“ terenu sa plastičnom podlogom, da bi se prilagodili uslovima za narednu utakmicu. Ne trebamo tražiti alibi u podlozi, nego trebamo dati maksimum i biti borbeni i agresivni, što bi dalo šansu da ostvarimo pobjedu na ovom gostovanju u Krupi i da smanjimo bodovni zaostatak za Metallegheom pred početak Lige za opstanak-, kazao nam je Jusić.

Da ponovimo, utakmica FK Krupa – NK Čelik na rasporedu je u subotu 11.marta 2017.godine u 15 sati na stadionu Krupe na Vrbasu.

Tekst i foto E. Imamović



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno