Košarka

Press u KŽK Čelik BH Telekom: Košarkašice Čelika ove subote domaćini ekipi ŽKK RMU Banovići

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Uokviru drugog kola bh. košarkaške lige za žene, sezona 2022/20232, ove subote, 05.11. 2022.godine, košarkašice KŽK Čelik BH Telekom su domaćini ekipi ŽKK RMU Banovići.

Utakmica se igra u gradskoj Areni „Husejin Smajlović“ u Zenici u 20 sati, subota.

Tim povodom danas je u press centru Arene održana press konferencija KŽK Čelik BH Telekom (BHT),

na kojoj su se prisutnim obratili Aida Kalušić, pomoćni trener, Almedina Ahmić, kapiten, te Aldijana Iriškić, trener omladinskih selekcija u KŽK Čelik BHT. Moderator je bila Almina Ćehajić.

Ove subote u Areni igraju bivše bh. šampionke, koje su titulu prvaka osvojile po tri puta.

Pomoćni trener domaćih, Aida Kalušić, bivša reprezentativka, ističe da imaju mlad sastav, da je u timu prisutno zajedništvo, timski duh i velika borbenost. U prošlom kolu, u Mostaru protiv „Zrinjskog 2010“, preokrenuli su rezultat u finišu utakmice i ostvarili vrijednu gostujuću pobjedu od 73:78.

Trenerica Kalušić kaže da neće dati ulogu favorita ekipi iz Banovića i da će pokušati ostvariti pobjedu.

U ekipi RMU Banovići ističe Milicu Dragičević, amerikanku Alliyah Dunham, Ajlu Ikanović…i kaže da je ekipa iz Banovića spoj mladosti i iskustva, te nastavlja:

– Kolega Armel Mujaković i ja u proteklom periodu dosta smo radili, tokom ljeta sa ekipom.  Djevojke su marljivo radile i imaju ogroman prostor za napredovanje. U klubu je lijepa energija i duh. Slavili smo u prvom kolu u Mostaru protiv „Zrinjskog 2010“ i pored oscilacija  u igri. Ostvarili smo prvu vrlo bitnu pobjedu. Protiv Banovića igramo u drugom kolu u subotu. Dočekujemo odličnu ekipu. S njima smo igrali dvije prijateljske utakmice, baš iz razloga jer su to protivnici protiv kojih možemo igrati dobre utakmice. Pored svog respekta igramo na domaćem parketu i ulogu favorita im nećemo prepustiti -,optimistički je završila pomoćni trener Aida Kalušić.

 

Trenerica omladinskih selekcija, Aldijana Iriškić, govorila je o startu A1 lige u kojoj će ove sezone igrati i mlada ekipa KŽK Čelik BHT, sastavljena od talentovanih kadetkinja i pionirki.

Trenerica Iriškić će voditi ovu mladu ekipu u A1 ligi, a ovog vikenda, u nedjelju, su domaćini ekipi Viteza.

Iriškić ističe da je cilj učešća u ovoj ligi razvoj i napredak mladih košarkašica kroz jače utakmice, a u ligi učestvuje sedam ekipa. Naglašava da mlade selekcije Čelika igraju i Ligu mladih ZDK, a sutra 04.11. dočekuju ekipi Orlovika u sali OŠ „Edhem Mulabdić“ od 19 sati. Takođe, mlade selekcije kluba igraju i žensku omladinsku (ŽOL) ligu.

Novi kapiten KŽK Čelik BH Telekom, Almedina Ahmić, odigrala je kapitenski utakmicu prvog kola u Mostaru, sa double-double učinkom, postigavši 20 poena i 10 skokova, indeks korisnosti 28 poena.

Ahmić ističe da joj je velika čast biti kapiten u Čeliku, iznenađena je pozivom bh. selektora, Gorana Loje, za utakmice kvalifikacija za Eurobasket 2023, a u subotnjem derbiju nada se pozitivnom rezultatu. Poziva publiku u Arenu da im da podršku da ostvare i drugu pobjedu, a obećava da će one ostaviti srce na terenu.

-Jako me je iznenadio poziv selektora za reprezentaciju.To mi je veliki korak u napredovanju i karijeri i motiv za dalji rad -, izjavila je, pored navedenog, na današnjoj press konferenciji kapiten Almedina Ahmić.

Tekst i foto

E.Imamović



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno