Ostali sportovi

Press u Atletskom klubu „Zenica“ pred 9.Miting – Najavljen miting „Zenica 2018“

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Press u Atletskom klubu „Zenica“ pred 9.Miting – Najavljen miting „Zenica 2018“ – Danas 31.05.2018.godine u press centru Arene „Husejin Smajlović“ u Zenici održana je press konferencija Atletskog kluba „Zenica“.

Povod za press je predstojeći tradicionalni 9.Međunarodni atletski miting „Zenica 2018″.

Prisutnim su se obratili gospoda: Suad Kaknjo, predsjednik Organizacionog odbora (OO), Nedžad Heco, član OO i predsjednik AK Zenica, Elvir Krehmić, sportski direktor mitinga, Aziz Kevelj, tehnički direktor mitinga, Hamza Alić, atletičar – bacač kugle.

Deveti međunarodni atletski miting „Zenica 2018” biće održan 06.juna na atletskom poligonu stadiona Kamberovića polje u Zenici sa početkom u 16,30 sati. Bit će to vrhunski sportski događaj. Na mitingu će nastupiti veliki broj vrhunskih atletičara. Ovaj miting se nalazi u kalendaru atletskih takmičenja u Evropi.

Na ovogodišnjem 9.mitingu učestvovaće oko 168 atletičara i atletičarki iz 24 zemlje. Takmičenja će se odvijati u 8 muških i 7 ženskih discpilina.

Predsjednik OO mitinga, Atletskog saveza BiH, Suad Kaknjo, je na današnjoj konferenciji za medije istakao je da je ovaj zenički miting veoma respektabilan miting u regionu. Kaže da ovaj miting je značajan zbog 80 godina atletike u Zenici, otvaranje rekonstruisane staze, najposječeniji miting od strane mnogih delegacija iz Evrope. Kazao je da je generalni sponzor vlada ZDK, na čelu sa Miralemom Galijaševićem, koji će i otvoriti novu atletsku stazu na Kamberovića polju. Istakao je, pored ostalog, da su pripreme za miting u završnoj fazi i da su domaći atletičari u formi.

Član OO mitinga, Nedžad Heco, ističe zadovoljstvo sa renoviranom stazom, koja je potpuno nova i kaže da će biti završena preko ovog vikenda. Zahvalio se na pomoći Javnom preduzeću za održavanje i upravljanje sportskih terena, koji su uporedo sa njima radili na poslovima oko rekonstrukcije staze. Kazao je da je ovaj miting odmah iza „Hanžekovićevog memorijala“ u Zagrebu, a cilj je da se isti i nadmaši u narednom periodu.

O tehničkoj organizaciji mitinga govorio je Aziz Kevelj, tehnički direktor mitinga, koji je istakao da su pripreme u završnoj fazi. Interesovanje za miting je bilo dosta veliko, ali se ide na kvalitet. U više disciplina biće dvije grupe takmičara i ističe 800 m za muške, gdje je prijavljeno 18 takmičara.

Spomenuo je neke od favorita na mitingu, a u muškoj konkurenciji to su: Emre Zafer Barnes (100 m), Amel Tuka i Alex San Paolo iz Kenije (800 m), Toboc iz Rumunije (dalj), Alen Melon iz Hrvatske, Halili-Srbija, Redžić-BiH (vis), Pezer, Alić, Mihaljević, Gag (kugla), Mileusnić (koplje) i t.d.

U ženskoj konkurenciji: Rajan-Brazil, Ivančević-Hrvatska (100 m prepone), Sirbić iz Srbije (100 m), Salaški-Srbija (400 m), Tarchoun Hanifa –Tunis (1.500 m), Antonija Radić-Hrvatska (dalj), Alexandra Tevernijer-Francuska (kladivo), Domjan Veronika –Slovenija (disk) i t.d.

Van zvanične konkurencije planirane su trke u kolicima, predškolski uzrast (Ž+M), trke na 200 m i 3.000 m za juniore…
Svoja očekivanja iznio je i naš atletičar, veteran Hamza Alić, istakavši da je spreman i da će pokazati formu na mitingu pred domaćom publikom. Ponosan je na ovaj miting, jer svake godine prerasta u jače takmičenje, a ponosan je i na AK Zenica, koji ima 5 svojih takmičara i koji imaju ispunjenu nornu za EP u Berlinu i svi učestvuju na ovom mitingu. Poziva navijače da dođu i da ih podrže u postizanju što boljih rezultata.

Organizatori Međunarodnog atletskog mitinga „Zenica 2018“ očekuju veliki broj gledalaca.

Tekst i foto
E.Imamović



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno