Nogomet

Press reprezentacije pred utakmicu protiv Lihtenštajna – Nemamo više pravo na kiks u ovim kvalifikacijama

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Press reprezentacije pred utakmicu protiv Lihtenštajna – Nemamo više pravo na kiks u ovim kvalifikacijama – U press salonu stadiona Bilino polje u Zenici održana je službena press konferencija reprezentacije Bosne i Hercegovine pred utakmicu protiv selekcije Lihtenštajna u petom kolu kvalifikacija u grupi J za Evropsko prvenstvo 2020.godine. Nakon press konferencije bh.reprezentacija će održati zadnji trening u 20,30 sati pred navedenu utakmicu na stadionu Bilino polje, gdje će sutra 05.9. u 20,45 sati biti odigran ovaj meč.

Prisutnim su se obratili i na pitanja novinara odgovarali Robert Prosinečki, selektor bh. reprezentacije i Edin Džeko, kapiten bh.reprezentacije. Moderator je bila Slavica Pecikoza, portparol naše reprezentacije.

Selektor Prosinečki očekuje dvije pobjede u ovom ciklusu od dvije utakmice, u četvrtak protiv Lihtenštajna i u nedjelju protiv Armenije u gostima. Poručio je da nemamo više pravo na kiks u ovim kvalifikacijama.

-Mi sada samo možemo razmiljati o pobjedama u naredna dva meča da bi kasnije mogli doći do nekih meč lopti u oktobru mjesecu kada igramo protiv Finske kod kuće i Grčke u gostima. Neće sutra biti promjena u sastavu. Imamo poslije tri dana i meč sa Armencima, pokušat ćemo neke igrače sačuvati, ako bude dobar rezultat pred kraj meča. Ne bježimo od toga da smo favorititi, moramo dobiti Lithenštajn. Ako uđemo kako treba, mislim da neće biti problema -, kazao je Prosinečki.

Upitan da li ima pritiska pred nastavak kvalifikacija, selektor kaže:

-Mi moramo sada oba ova meča dobiti. Pritiska ima nakon posljednja dva poraza, normalno da ima. Ali, tako je to u ovom poslu. Siguran sam da ćemo sutra biti pravi i dobiti meč i onda ćemo imati veće samopouzdanje. Više nemamo pravo na kiks pa je logično da je pritisak sve veći. Očekujemo i neka iznenađenja u ostalim utakmicama, ali mi moramo dobiti sve preostale utakmice, ako mislimo na dobar plasman -, izjavio je selektor Robert Prosinečki, istaknuvši da je zadovoljan radom novih igrača i da će neki dobiti šansu da nastupe.

Kapiten Edin Džeko se osvrnuo na izjavu selektora da smo puno bolji od Lihtenštajna i rekao da je to tačno ali to treba pokazati na terenu i treba pobjediti. Kazao je da smo puno kvalitetniji i od Finske, ali smo izgubili.

-Prije svega mi sutra moramo dati sve od sebe, zabilježiti pobjedu i ne misliti na Armeniju. Mi više ne smijemo prosipati bodove, jer smo ih dosta prosuli. Sutrašnja pobjeda će nam dati samopouzdanje za nedjeljni meč u Armeniji, gdje nam je pobjeda, takođe, imperativ.  Nadam se da će sutra biti neki gol, ali je najvažnija pobjeda -, kazao je, uz ostalo, kapiten Edin Džeko.

Inače, u protekla četiri kola kvalifikacija naša selekcija je ostvarila jednu domaću pobjedu (Armenija 2:1), jedan domaći remi (Grčka 2:2), te dva gostujuća poraza (Finska 0:2 i Italija 1:2). Sa četiri osvojena boda dijelimo četvrto mjesto sa reprezentacijom Grčke na tabeli grupe J..

Selekcija Lihtenštajna je doživjela sva četiri poraza u protekla četiri kola kvalifikacija sa gol razlikom 0:13, kod kuće od  Grčke i Finske po 0:2, te u gostima kod Italije 0:6 i Armenije 0:3.

Sutrašnji meč BiH – Lihtenštajn počinje u 20,45 sati, a sudit će ga švedske sudije na čelu sa Glennom Nybergom.

U našoj grupi J sutra (četvrtak) još igraju: Armenija – Italija (18:00) i Finska – Grčka (20:45).

Tekst i foto

E.Imamović



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno