Nogomet

Press reprezentacije Lihtenštajn: Igraćemo protiv ekipe iz vrha evropskog fudbala

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

U press salonu stadiona Bilino polje u Zenici održana je press konferencija reprezentacije Lihtenštajna, protivnika reprezentacije Bosne i Hercegovine u petom kolu kvalifikacija u grupi J za Evropsko prvenstvo 2020.godine. Prije press konferencije reprezentacija Lihtenštajna je održala službeni trening na stadionu Bilino polje, gdje će sutra 05.9. u 20,45 sati biti odigran ovaj meč.

Prisutnim su se obratili i na pitanja novinara odgovarali Helgi Kolvidsson, selektor Lihtenštajna i Dennis Salanović, napadač Lihtenštajna.
Selektor Lihtenštajna je početku kazao da je igranje protiv bh. repezentacije veliki izazov za njegovu mladu ekipu i da se bh. ekipa nalazi u vrhu evropskog fudbala.
-Naša ekipa napreduje od utakmice do utakmice, mi smo mlada ekipa i skupljamo iskustvo iz utakmice u utakmicu. Svjesni smo da je Bosna i Hercegovina izvrsna ekipa i to je izazov za nas. Ne očekujem da ovdje trebamo ili moramo osvojiti bodove, mi ćemo dati svoj maksimum, a u fudbalu je sve moguće -, kazao je selektor Kolvidsson.

Inače, selekcija Lihtenštajna je doživjela sva četiri poraza u protekla četiri kola kvalifikacija sa gol razlikom 0:13, kod kuće od Grčke i Finske po 0:2, te u gostima kod Italije 0:6 i Armenije 0:3.
Upitan u vezi slabog starta bh.selekcije i njenim šansama za plasman na Euro selektor Kolvidsson kaže:
-Apsolutno je moguće da odete na Euro, mislim da imate poznate, dobre i sposobne igrače. Prvi favorit je Italija, a drugi favorit Bosna i Hercegovina zbog postignutih dostignuća, međutim treba računati na ekipe Finske, Grčke i Armenije i bit će borba za drugo mjesto -, zaključio se Kolvidsson.

Mladi nogometaš Lihtenštajna, Dennis Salanović, sutra će predvoditi napad gostiju. Momak je porijeklom iz BiH i pred sutrašnji meč ističe kako će ovo biti posebna utakmica za njega. Na pressu je govorio bosanskim jezikom i najavio je da će imati autobus svojih navijača.
-Bit će ovo posebna utakmica za mene. Očekujem pun stadion, porodica je rekla da će doći da gleda utakmicu, čak je i autobus organizovan. Bez obzira na sve, na terenu sam igrač Lihtenštajna i dat ću sve od sebe u ovom meču -, kazao je Salanović.
Upitan da li bih volio dati gol i da li bi ga proslavio, Salanović je rekao:
– Ako bih mogao dati gol, naravno da bih ga zabio. Da li bih ga proslavio, to je druga stvar. Vjerovatno ne bih iz poštovanja prema mojoj zemlji. Ali, zabio bih gol, ako budem imao šansu -, zaključio je Salanović.

Sutrašnji meč BiH – Lihtenštajn počinje u 20,45 sati, a sudit će ga švedske sudije na čelu sa Glennom Nybergom.

Tekst i foto: E.Imamović



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno