Nogomet

Press reprezentacije BiH: O stanju u ekipi u sutrašnjoj utakmici

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Uoči sutrašnje utakmice sa Luksemburgom održana je press konferencija na kojoj je govorio kapiten Edin Džeko.

Kapiten Zmajeva je hvalio Luksemburg i najavio težak meč.

“Svaka utakmica je drugačija. Prije par mjeseci smo pričali da oni više nisu reprezentacija koja je bila prije 10 godina. To su pokazali nekoliko puta i ovdje u Zenici i u Slovačkoj. Očekujemo tešku utakmicu, ali spremni smo.”

O tabeli i igrama Slovačke kaže:

“Tek su prošle tri utakmice. Pogled na tabelu nije baš najbolji. Slovačka je pobijedila na Islandu, izgubili su dva boda od Luksemburga. Pokušat ćemo pobijediti, uzeti tri boda u utakmici u kojoj su Slovaci izgubili dva. Najbitnije je da nakon zadnje utakmice budemo gdje želimo biti. Po meni nije zabrinjavajuće.

Ako ćemo se zabrinuti poslije tri utakmice onda ne trebamo ni igrati. Imamo tri boda, očekivali smo više, ali treba da pogledamo da je u dvije utakmice falilo dosta igrača. Situacija nije zabrinjavajuća, sve je u našim rukama. Sutra je ključna utakmica” te je dodao:

“Mlađi igrači moraju preuzeti odgovornost. Od njih se sada mnogo očekuje. Zadnjih godina smo dobili dosta mlađih igrača. Barišić me je oduševio, može biti bitan na poziciji gdje smo stalno u deficitu. Na nama iskusnijim je da im pokušamo pomoći što više možemo. Nema više mladih i starih, moramo svi pokazati na terenu. Nema straha, ali imamo respekt. Svjesni smo kvaliteta. Ta zadnja utakmica protiv njih nam je bitna za sutra. Igramo kući i moramo dati ono što se očekuje od nas.”

Novinari su Džeku pitali i za transfer:

“Od srijede sam sigurno na odmoru”.

Selektor je u uvodu govorio u zdravstvenom biltenu Zmajeva.

“Ahmedhodžić nema ništa potrgano tako da ćemo vidjeti kakvo je stanje. Leon je imao jednu povredu, ali nije bilo pucanje. Očekujem da ćemo se bolje osjećati fizički poslije puta i svega što se dogodilo.”

Hadžibegić je hvalio mlađe igrače.

“Garantujem da imamo odličnu perspektivu sa mlađim igračima. Naša selekcija nije vrh fudbala, ali sigurno može biti. Oni još uče, naša analiza bi trebala biti realnija. Sutra je jako bitna utakmica, napravili su nacionalni stadion, uložili su u inostrane fudbalere da dođu da igraju za Luksemburg. Jednom smo bili na SP i trebamo biti objektivni”, kaže Hadžibegić pa dodaje:

“Meni fali Krunić, Demirović i oni su bitniji od Rodriguesa. Imamo tu nesreću da nam nema nekih igrača svaki meč. Gledat ćemo da napravimo ekipa koja je najbolja u ovom momentu. Nezgodni su i opasni. Ganjamo rezultat, ali i igrače. Vidite koliko imamo mladih igrača, tu su i fudbaleri iz Premijer lige.”

Selektor je govorio i o transferu Tahirovića u Ajax.

“On mora da plati nama slatku. Presretan je, kao i ja. Ide u vrhunski klub. Mlad je i bolja škola ne postoji od Ajaxa. Žao mi je što odlazi od vrhunskog stručnjaka, ali je on zadovoljan. Ima dobra razmišljanja.”

Utakmica BiH – Luksemburg igra se u utorak u 20,45 sati na Bilinom polju uz direktan TV prijenos na BHT1.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno