Ostali sportovi

Press „Ragbi Vukova Zenica“- U subotu Međunarodni Ragbi veteranski turnir „Zenica 2018“

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Press „Ragbi Vukova Zenica“- U subotu Međunarodni Ragbi veteranski turnir „Zenica 2018“ – U povodu održavanja Međunarodnog veteranskog ragbi turnira “Zenica 2018”, „Ragbi Vukovi Zenica“ održali su u Cabaret clubu press konferenciju. Prisutnim su se obratili Andrija Petrović, predsjednik Ragbi Vukova, Suad Kapetanović, osnivač ragbija u Zenici, Boško Kukolj, predsjednik Upravnog odbora Vukova, te Safet Begović, sekretar Udruženja Ragbi Vukovi Zenica.

Predsjednik Petrović je saopštio podatke o turniru i istakao da se očekuje oko 150 učesnika ovog turnira i druženja. Ove godine svoje učešće je potvrdili su Veterani iz Zagreba. Siska, Pančeva, Starčeva, Vršca, Beograda, Italije, Slovenije, Švicarske, Švedske, Norveške, Austrije, Njemačke, Holandije, kao i drugih zemalja cijelog regiona i Evrope. Svakako tu će biti i oko 40-ak Zeničkih “Vukova”.

-Na ovaj način, revijalna utakmica je samo jedan od povoda za dolazak u naš grad, jer tu je i “treće” poluvrijeme, gdje veterani obiđu naš grad i uživaju u njemu, a “Vukovi” na ovaj način promoviraju naš grad”-, rekao je Andrija Perović, te nastavio:

– Ragbi “Vukovi” počinju sa okupljanjem 04.05.2018. (petak), u Cabaret clubu, u zgradi Bosanskog narodnog pozorišta Zenica, gdje će i ove godine biti održana izvještajna skupština, a potom i svečana zakuska sa programom za sve veterane i goste iz cijeloga regiona. Za subotu, 05.05.2018., sa početkom od 10:00, najavljeno je okupljanje na centralnom terenu Kamberović polja, kao i izvlačenje parova za turnir, a od 11:00-13:00, utakmice turnira, a nakon turnira, u restoranu Pacific, bit će upriličen ručak za sve veterane i piće, a u cilju nam je taj dan za sve učesnike obezbjediti cjelodnevno konzumiranje hrane i pića potpuno besplatno -, kazao je Petrović.
Ovo je drugo okupljanje prijatelja iz svih krajeva bivše države ali i mnogih evropskih zemalja.

Suad Kapetanović govorio je o počecima ragbija u Zenici, postignutim rezultatima ragbi kluba iz Zenice, te o potrebi osnivanja Udruženja Veterana ragbija nakon toliko godina ragbija u Zenici.

– Ideja o osnivanju veteranskog ragbi kluba odavno je prisutna u glavama svih onih koji su prošli kroz neki od ragbi klubova u Zenici. Nekoliko puta spontano, i nekoliko puta u organizaciji ragbi kluba Čelik napravljena su okupljanja, koja su bila uspješna, ali pravljeni su bez nekog posebnog reda.

Iz tog razloga zaživjela je potreba da se ragbi veterani sastaju planski, u određenim vremenskim periodima. Isto je počelo od manje grupe veterana koji žive u dijaspori, a onda se se pristupilo organiziranim okupljanjima svih ragbi veterana Zenice. Tako imamo okupljanje u Zagrebu u junu 2015. godine, nakon toga okupljanje u Pragu, Češka, juni 2016. godine, te okupljanje u Zenici u julu 2017. godine.
Na tom posljednjem okupljanju u Zenici (u julu 2017.godine, nap.a.) uočili smo neke od nedostataka ovakve vrste okupljanja, obzirom da smo uvijek morali moliti nekog drugog da za na rezerviše terene i bilo šta drugo. Osim toga veliki broj igrača živi i radi van BiH, te im je problem uplata novčanih sredstava mimo računa.Iz tog razloga je odlučeno da se pripremi teren za osnivanje udruženja, koje će okupljati i zastupati interese veteran ragbija iz Zenice. Tako je došlo do osnivanja udruženja “Ragbi Vukovi Zenice” -, objasnio je Kapetanović.

Aktivnost su sada preuzele mlađe snage na čelu sa Andrijom Petrovićem i nadaju se da će ova okupljanja i turniri prerasti u tradiciju.
Boško Kukolj objašnjava da je za sve potrebna ljubav i da se nešto voli i tako ostane dugo u nekoj aktivnosti kao što je i doktor Kukolj dugo godina u ragbiju.

Safet Begović je saopštio da se o Udruženju Veterana Vukovi Zenica može saznati na web stranici Udruženja ragbi veterana.

Tekst i foto
E. Imamović



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno