Zabava

PRESS: Omladinski hor Zenica – koncert “Sjećanja”

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

PRESS: Omladinski hor Zenica – koncert “Sjećanja” – 7. april 19:30h u BNP Omladinski hor Zenica na čelu sa profesorom Milenkom Karovićem organizuje koncert pod nazivom “Sjećanja”. Koncert će biti održan 7. aprila u Bosanskom narodnom pozorištu sa početkom u 19:30h.

“Ovaj koncert, sam naziv kaže, ima tematiku naših najboljih izvedbi u proteklim godinama. Koncert će trajati sat i 15 minuta. Svi žanrovi će biti zastupljeni od balkanske, talijanske muzike. Gosti koncerta će biti djeca obdaništa “Pinokio”. Pored ovog koncerta imamo 13. nastup za Vaskrs i nadamo se 26. put u Grčku na Evropsku smotru horova” – istakao je Karović.

“Publika može da očekuje jedan veliki spektakl. To su sve najbolje kompozicije koje je Omladinski hor izvodio u posljednjih 25 godina. Uložili smo mnogo truda i rada u ovaj projekat. Očekujemo veliki spektakl” – istakao je solista Ajdin Huskić. Na koncertu će nastupati solisti Merima Mustafić, Alen Seferović i Ajdin Huskić.

“Kompozicije koje će biti izvedene na ovom koncertu su izabrane od naše strane. Imali smo veliku slobodu u biranju kompozicija. Uložili smo mnogo truda u ovo i nadamo se velikom odzivu publike” – Merima Mustafić. Na koncertu će pored solista nastupiti i 80 članova hora, a na posljednje tri kompozicije će im se pridružiti 40 članova obdaništa Pinokio.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno