Nogomet

Press NK Čelik: Podržite najbolju sportsku priču u gradu Zenici

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

U press salonu NK Čelik danas je održana konferencija za novinare, na kojoj je predstavljen novi šef stručnog štaba NK Čelik Armin Duvnjak, te najava subotnje utakmice NK Čelik-FK Rudar iz Breze.

Prisutnim novinarima obratili su se Emir Čerim, v.d. direktor NK Čelik i novi Šef stručnog štaba (ŠSŠ) NK Čelik Armin Duvnjak u svojoj prvoj press konferenciji.

NK Čelik je nakon dolaska novog trenera Armina Duvnjaka na mjesto šefa struke u sjajnoj formi, te su uvezali sedam uzastopnih pobjeda u prvenstvu i Kupu uz gol razliku 27:3.

Nogometaši Čelika ove subote od 17 sati će u okviru 24. kola Druge lige FBiH, grupa “Centar” na svom „Bilinom polju“ dočekati ekipu FK Rudar iz Breze.

Klub s „Bilinog polja“ vjeruje da će u narednom periodu imati veću podršku s tribina za mladu ekipu, koja je svojim rezultatima to i zaslužila -, istaknuto je na današnjoj press konferenciji.

V.d. direktora kluba, Emir Čerm, istakao je veliko zadovoljstvo s radom novog trenera, te očekuje još da i publika u Zenici podrži novi, mladi tim Čelika i naravno mladog trenera.

Predstavio je novog trenera i istakao da je on dijete Čelika i da je prošao sve selekcije kluba i imao zavidne rezultate u karijeri. Preuzeo je seniorski klub nakon trenera Pavla Skočibušića, koji je otišao na njegovo mjesto za trenera juniora NK Čelik, koji nastupa u omladinskoj ligi BiH, grupa „Centar 2“.

V.d, direktor, Čerim izjavljuje:

-Rokada trenera je bila prava stvar, a to se dokazuje iz kola u kolo. Imamo najmlađu ekipu i mladog trenera, koji igraju napadački nogomet, a to pokazuju i rezultati, te se nadamo da ćemo tako nastaviti i u narednom periodu. Armin Duvnjak je mlad i ambiciozan trener, te će klub i dalje ulagati u njegovo dalje školovanje.

U prošloj utakmici smo imali 12 od 20 igrača u rosteru ekipe koji su mlađi od 21 godine, što je svakako rijetkost ne samo u ovoj ligi, nego u našem nogometu. Navijači Čelika sigurno mogu biti zadovoljni rezultatima i igrom, ljepota je gledati ovaj klub kako igra. Nadam se da će se konačno i poboljšati posjeta, odnosno da će i drugi prepoznati ovu pozitivnu priču. Čelik je iznad svega i to je naša jedina politika. Još jednom pozivam sve navijače da sutra dođu i podrže ovu mladu ekipu i konačno će moći uživati u pravom napadačkom nogometu -, kazao nam je, pored ostalog, na današnjem pressu Emir Ćerim.

Šef stručnog štaba Armin Duvnjak ističe da mu je velika čast što je dobio povjerenje Uprave i postao trener Čelika, što mu to sada izgleda kao neki san. Njegova filozofija igre, kaže, da je napad najbolja odbrana i forsiranje mladih igrača.

-Drago mi je što se moj rad u kratkom periodu primijetio, te što sam dobio čast i šansu da vodim seniorski tim Čelika. Ovo su teška vremena za naš klub, mnogi nisu imali povjerenja u ovu priču, ali sigurno da je ovaj klub jedna pozitivna priča ne samo u Zenici, nego u cijeloj BiH. Nadam se da će se svi pridružiti ovoj našoj priči, mi smo zenički i bh. brend. U ovom klubu su igrali veliki igrači, a tu su bili i veliki treneri, zato mi je posebna čast biti šef stručnog štaba. Vodim klub u kojem sam proveo najljepše godine svog života i ovo je kao neki san. Kako sam preuzeo ekipu odigrali smo sedam utakmica i pobijedili u svih sedam susreta. U narednom periodu nastavit ćemo raditi maksimalno predano i ozbiljno, radit ćemo na jačanju samopouzdanja i da pravimo tim za narednih par sezona. Uz mlade igrače i iskustvo nekolicine starijih pravimo tim za budućnost. Dižemo formu iz kola u kolo i vjerujem da ovo nije maksimum ove time. Sutra dočekujemo Rudar iz Breze i uz sve poštivanje protivnika idemo na novu pobjedu, te pozivam navijače da nas podrže u sutrašnjoj utakmici, ali i budućem radu. Za kraj bi poručio jednu staru našu parolu, vraćamo ti staru slavu ne damo te zaboravu -, kazao je, na kraju, Armin Duvnjak.

-Čeliku je potrebna pomoć svih navijača i simpatizera da nastave ovaj pobjedonosni niz. Navijači Čelika ni u najgorim momentima, kroz cijelu historiju ovog kluba, nisu napustili svog voljenog Starca, pa tako neće ni sada -, kažu iz NK Čelik.

E.Imamović



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno