Ostali sportovi

Press MNK Neimari Zenica – Sa povoljnim rasporedom do prvog mjesta i Premijer futsal lige BiH

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

U press prostoriji gradske Arene „Husejin Smajlović“ u Zenici, održana je press konferencija malonogometnog kluba (MNK) „Neimari“ iz Zenice. Povod za press početak drugog dijele sezone u Prvoj futsal ligi FBiH, grupa 1, te predstavljanje kluba javnosti, djelovanje, ciljevi i planovi u narednom periodu.

Inače, prvom kolu drugog dijela sezone (8.kolo), MNK Neimari su domaćini ekipi Drine iz Goražda, koju su pobjedili u Goraždu u prvom kolu sa 3:2.

Utakmica MNK Neimari – KMF Drina igra se ove nedjelje. 02.2. 2020.godine u gradskoj Areni „Husejin Smajlović“ u 18 sati, ulaz je dvije KM.

Prisutnim su se obratili Mersid Bureković, trener seniorske ekipe, Enes Kovačević, predsjednik kluba, te Nermin Pašalić, sekretar i kapiten ekipe, kao i moderator na današnjem pressu.

Na početka pressa prisutnim se obratio sekretar i kapiten ekipe Nermin Pašalić istakavši početak uspješne saradnje sa medijima, te nam je predstavio klub MNK „Neimari“.

– Klub je kao mladi kolektiv registrovan 2019. godine, a sve do registracije, a i danas, naš seniorski sastav uspješno se natječe po raznim turnirima u Bosni i Hercegovini i inostranstvu, gdje su redovno ostvarivani odlični rezultati, a ove godine postali smo i prvaci na mnogim malonogometnim turnirima.

Cilj MNK “Neimari” Zenica je nastaviti raditi i posvetiti pažnju radu s mladim igračima i školovanju domaćeg igračkog kadra, jer želimo da se u Zenici i u budućnosti održi jaka malonogometna sredina.

S tim u vezi, plan nam je u jesen tekuće godine osnovati i futsal školu, u kojoj ćemo kroz nekoliko omladinskih selekcija graditi kvalitetan malonogometni klub i igrački kadar. I administracija NS/FS BiH zahtjeva od svih klubova u Premijer ligi, formiranje omladinskih selekcija.

U klubu trenutno aktivno trenira i igra oko 25 seniorskih igrača, a trener im je jedan od najboljih malonogometnih igrača Mersid Bureković, dugogodišnji prvoligaški igrač futsala-, kazao nam je Pašalić, koji se još zahvalio i NSZDK na čelu sa Muhamedom Begagićem na pomoći i podršci oko registracije i početka takmičenja, kao i gradskoj upravi na podršci u radu kluba.

Prvi dio sezone MNK Neimari iz Zenice okončao je na drugoj poziciji sa 11 bodova. Ekipa trenera Mersida Burekovića u prvoj takmičarskoj sezoni napravila je skor od tri pobjede, dva neriješena rezultata i sa jednim porazom.

U prva dva kola MNK Neimari su zabilježili dvije pobjede, jednu gostujuću protiv Drine u Goraždu (2:3) i jednu domaću protiv Žepča (6:3). Uokviru trećeg kola gostovali su u Sarajevu kod MNK Željezničar i poraženi su sa 2:1 (1:1), dok su u četvrtom kolu gostovali u Brijesnici Velikoj (Doboj Istok) kod ekipe FC Lilium i odigrali su neriješeno 3:3 (1:2). U petom kolu pobjedili su kod kuće ekipu MNK Iskra Vrbas sa 10:5, a u šestom odigrali neriješeno 2:2 na vrućem terenu na Ilidži sa ekipom MNK DiaBiH. U sedmom kolu ekipa Neimari bila je slobodna.

Trener Mersid Bureković je optimista pred nastavak prvenstva, jer u početku nisu znali snagu ostalih ekipa:

-U nastavku prvenstva očekuje nas lakši raspored od četiri domaće i dvije gostujuće utakmice. Ako nam se ukaže prilika da ostanemo u vrhu, mi ćemo se potruditi da dođemo do prvog mjesta i plasmana u viši rang. U drugi dio sezone ulazimo sa četiri pojačanja, a to su Seldin Zatagić i Sulejman Salkić, te dva mlada igrača, Elmin Zatagić i Kenan Šehaganović.

I predsjednik kluba Enes Kovačević je optimista pred nastavak prvenstva i u pogledu ambicija uprave i stručnog štaba za plasman u Premijer futsal ligu BiH.

-Gledat ćemo da iskoristimo priliku i da se probamo plasirati kroz doigravanje u Premijer ligu. Imamo kvalitetan tim i ako Bog želimo plasman u viši rang. Dobili smo podršku od uprave Arene, gdje ćemo igrati susrete u drugom dijelu lige u ovoj zeničkoj ljepotici. Treba nam još više podrške u ovom projektu, jer je veliki interes mladih igrača da treniraju futsal, a mi im, za sada, ne možemo svima pružiti uslove za trenažni proces uz više trenera -, kazao nam je Kovačević.

Iz MNK „Neimari“ pozivaju sve ljubitelje malog nogometa da dođu u nedjelju 02.februara u 18 sati i da budu uz njih na utakmici protiv goraždanske Drine.

Tekst i foto E.Imamović

 



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno