Košarka

Press mladih košarkaških klubova iz Zenice, 7 selekcija u Omladinskoj „Ligi 10“ KS BiH

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

U press centru Arene u Zenici danas je održana zajednička konferencija za medije, mladih košarkaških timova iz Zenice. Povod za press je skori početak Lige mladih košarkaša i košarkašica BiH, „Lige 10“, državnog prvenstva BiH.
Ova liga je trebala početi 18.3.2017., ali iz tehničkih razloga, jer nije održana sjednica UO KS BiH na kojoj se trebao verifikovati početak Lige Mladih KS BiH, početak Lige je pomjeren za, najvjerovatnije, naredni vikend 25.3.2017.godine.
Kako je istaknuto na pressu Zeničko-dobojski kanton u Omladinskoj Ligi KS BiH (Liga 10) za sezonu 2016/2017 predstavljat će 7 selekcija iz pet klubova. U muškoj konkurenciji nastupaju 4 selekcije i to kod juniora U-18, OKK Čelik, kod kadeta U-16, KK Abeceda i KK Kengur i kod pionira U-14, KK Abeceda.
U ženskoj konkurenciji će igrati 3 selekcije i to kod juniorki U-18, KŽK Čelik, te kod kadetkinja U-14, ŽKK BH Start i ŽKK Kengur.

Trener Haris Milak iz KK Abeceda predstavio nam je kapitena kadetske i pionirske selekcije, Amara Gazića i Ajdina Spahića, koji su zadovoljni plasmanom na državno prvenstvo i da će se truditi da predstave zeničku košarku u što boljem svjetlu.

Enver Jahić, osnivač i trener u KK Kengur predstavio nam je Valentina Vidovića iz juniorske selekcije, te Suanu Bašić, kapitena kadetske selekcije KK Kengur. I ovi mladi košarkaši iz KK Kengur obećavaju dobru igru i dostojno predstavljanje Grada Zenice i ZDK, kao i svoju ličnu promociju.

Edin Varupa, pomoćni trener OKK Čelik i mladi Harun Alić predstavljali su juniorsku selekciju OKK Čelik na ovom pressu i istakli zadovoljstvo što će se igrati liga u kojoj će pokazati svoje domete i mogučnosti u susretima sa klubovima iz drugih gradova BiH.

Amna Kahrić, juniorka KŽK Čelik, nastupa za seniorsku ekipu Čelika i ona će sa svojih 7 saigračica nastupati na ovom prvenstvu za juniorsku ekipu  U-18 KŽK Čelik.

Istaknut je značaj ovog takmičenja, sticanje iskustva kroz utakmice u ovom takmičenju, prilika za novo dokazivanje u višem rangu takmičenja i afirmacija mladih košarkaša.
Učesnici današnje zajedničke press konferencije podržali su ovaj projekat. Naglasili su neophodnost veće podrške omladinskom sportu u Zenici kroz sponzostvo i obezbjeđivanje dvorana za trenažni proces sa što nižom cijenom usluge, jer su svi klubovi u teškoj materijalnoj situaciji.

Liga mladih KS BiH igraće se na Bilmišću, dvorani KŠC Sveti Pavao i Areni Zenica. Finalni turnir planiran je za 23. i 24. juni 2017.godine.
Usput da napomenemo da će utakmica 20.kola A1 lige KS BiH, OKK Čelik – KK Gradina Tešanj biti odigrana u subotu 18.3 u 19 sati, Arena Zenica.

Tekst i foto E.Imamović



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno