Nogomet

Press mlade bh.reprezentacije U-21 – Spremni smo se suprostaviti favorizovanoj Njemačkoj

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Press mlade bh.reprezentacije U-21 – Spremni smo se suprostaviti favorizovanoj Njemačkoj – U press salonu stadiona Bilino polje u Zenici održana je press konferencija mlade bh.reprezentacije, U-21. Povod za press je treća utakmica naše mlade reprezentacije u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo, između reprezentacija BiH i Njemačke. Ovaj susret na rasporedu je sutra, utorak 15.10. na stadionu Bilino polje u Zenici sa početkom u 18 sati, a ulaz je besplatan za gledaoce.

Prisutnim su se obratili Vinko Marinović, selektor U-21, te mladi reprezentativci Marijan Čavar, kapiten i Ermedin Demirović.

Selektor Marinović ističe da nema dileme, da je Njemačka među dvije najbolje reprezentacije u Evropi, što se tiče omladinskog fudbala, da imaju zaista široku bazu igrača, Njemačka je uvijek Njemačka, mora se poštovati taj kvalitet. Oni su bili prvaci na pretprošlom, a finalisti na prošlom prvenstvu.

– Što se nas tiče, spremali smo se u sjeni utakmica naše „A“ reprezentacije, možda je to i dobro. Vidjet ćemo koliko ćemo neke stvari uspjeti odraditi na terenu. Biće teško, ali igrači vjeruju, motivisani su i siguran sam da će dati svoj maksimum u ovoj utakmici. Nijemci su favoriti u grupi, a naša realnost je borba za drugo mjesto sa Belgijom i Velsom. Očekujem podršku naše publike sa tribina -, kazao je, pored ostalog, selektor Vinko Marinović.

Mladi reprezentativci, Čavar i Demirović, složni su u ocjeni da Njemačka jaka, ali da će dati sve od sebe da ostvare pozitivan rezultat.

-Njemačka je favorit. Sigurno se radi o jednoj od najkvalitetnijih ekipa u Evropi. Znamo da nas očekuje jako teška utakmica, ali na domaćem terenu nećemo nikome pustiti da lako odnese tri boda. Sutra ćemo dati sve od sebe da osvojimo bodove, po mogućnosti sva tri. Radili smo dobro na treninzima, znamo šta nas očekuje u ovom susretu. Sigurni smo da ćemo dati sve od sebe, borićemo se svi zajedno kao ekipa, kao što smo igrali protiv Belgije -, kazali su naši mladi reprezentativci.

Inače, naša mlada reprezentacija je u prva dva kola zabilježila domaću pobjedu protiv Moldavije od 4:0,

te neriješeno 0:0 protiv Belgije u gostima. U našoj grupi su Njemačka, Belgija, Vels i Moldavija.

Meč će voditi sudijska četvorka iz Danske. Glavni sudija je Jens Maae, pomoćnici su Jesper Dahl i Victor Skytte, dok je četvrti sudija Sandi Putros.

U-21 selekcije Bosne i Hercegovine i Njemačke su se do sad sastajale tri puta. Oba tima su ostvarila po jednu pobjedu, a jedan meč je završen remijem. Gol razlika je 9:8 u korist bh. tima.

Tekst i foto E.Imamović



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Tagovi

Zadnje objavljeno