Košarka

Press KŽK Čelik BH Telecom: Želimo pobjedu u derbiju protiv starog rivala, ŽKK Play Off

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Predstojećeg vikenda igraju se utakmice 3.kola u bh. košarkaškoj ligi za žene, Liga 12, sezona 2023/2024, u kojoj nastupaju i dvije zeničke ekipe, KŽK Čelik BH Telecom i KK Jumper.

Nakon dva gostovanja u prva dva kola i polovičnog uspjeha, košarkašice KŽK Čelik BH Telecom su ove subote domaćini starom rivalu, ekipi ŽKK Play Off iz Sarajeva, trostrukom prvaku BiH.

Tim povodom danas je u press centru gradske Arene „Husejin Smajlović“ održana press konferencija KŽK Čelik BH Telecom (BHT), na kojoj su se prisutnim obratili Aida Kalušić, trenerica, Amna Isaković, košarkašica, te Behudin Bajgorić, predsjednik OKK Zenica.

Moderator na pressu bila je Almina Čehajić.

Utakmica se igra ove subote, 21.10.2023.godine, od 17 sati na centralnom terenu gradske Arene „Husejin Smajlović“ u Zenici.

Košarkaški ženski klub (KŽK) Čelik BH Telecom, koji je prošlu sezonu završio s omjerom 10-10, zauzeo peto mjesto, pa nije igrao play-of za prvaka Bosne i Hercegovine, u novu sezonu ulazi s ambicijama da se  bori i za naslov prvaka BiH, najavili su iz kluba na press-konferenciji pred početak ovog prvenstva.

U prva dva kola Čelik je gostovao i ostvario jednu pobjedu protiv Jedinstva u Tuzli (63:75) i jedan poraz u Brčkom od ekipe Lavovi (80:60).

U osvrtu na prošlu utakmicu u Brčkom trenerica Aida Kalušić kaže da je poraz previsok, da su se Lavovi pojačali sa još dvije strankinje i sa tri strankinje nisu im mogli parirati, pali su u trećoj četvrtini, kada je rezultat u trećoj četvtini bio 23:7 za Lavove. Zadovoljna je povratkom u ekipu Amne Isaković nakon odsustva mjesec dana zbog povrede. Kalušić je zadovoljna što su tri njene igračice pozvane u reprezentaciju (Sanja Radulović, Almedina Ahmić i Ajla Selimović), za utakmice prvog i drugog kola kvalifikacija za Evropsko prvenstvo, 09. i 12.11.2023.godine. U stručnom štabu je i trenerica Aida Kalušić.

U prvoj domaćoj utakmici u tekućem prvenstvu očekuje dobru igru svoje ekipe, želi pobjedu i podršku publike sa tribina zeničke ljepotice Arene „Husejin Smajlović“.

-Play-off ove godine igra u podmlađenom sastavu. Pored Berine Tekač i Azre Nikšić tu su, praktično, ostatak ekipe sve juniorke. Očekujem maksimalan pristup svoje ekipe i nadam se pobjedi. Ono što je pozitivna stvar je da nam se, poslije jednomjesečne pauze, na teren vraća Amna Isaković, koja nam je nedostajala u prethodnim utakmicama -, kazala je, pored ostalog, trenerica Aida Kalušić.

Povratnica u ekipu, nakon povrede, Amna Isaković, se nada da će u narednim utakmicama pomoći ekipi protiv starog rivala, Play Offa u subotu, nada se pobjedi i poziva navijače da im budu šesti igrač.

Behudin Bajgorić, predsjednik OKK Zenica i dugogodišnji košarkaški stručnjak obavjestio je prisutne da je OKK Zenica treći seniorski košarkaški klub koji nastupa u seniorskoj ligi. Oni će ovu sezonu igrati A1 ligu sa ukupno osam klubova. Podsjetio je na učešće KK BH Start u A 1 ligi u sezoni 2012/2013, iz koje ekipe su izašle odlične košarkašice, kao npr. Nedžla Kovačević, Amna Kahrić, Sara Heljić, Anida Ćorović, Nejra Solo i druge. Istakao je da je A 1 liga odlična za razvoj mladih košarkašica i kvalitetna baza za budućnost zeničke košarke. Svoje utakmice OKK Zenica će igrati u zeničkoj Areni „Husejin Smajlović“. Poziva publiku da se uvjeri u talentovane igračice i da ih dođu podržati.

-Moram da istaknem da je primarni cilj ovog takmičenja i učešća u A1 ligi, afirmacija mladih, talentovanih košarkašica iz Zenice, OKK Zenica i KŽK Čelik. To je jedan mladi razvojni tim, sa talentovanim igračicama koje zaslužuju da igraju A1 ligu, a prosjek godina je samo 15. Dakle, imat ćemo priliku, kroz domaće utakmice, da vidimo s kakvim potencijalom računa u budućnosti zenička ženska košarka -, kazao je, između ostalog, trener Behudin Bajgorić, iz OKK Zenica.

Tekst i foto

E.Imamović



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno