Košarka

Press KŽK Čelik BH Telecom: Nadamo se pobjedi u derbiju protiv aktuelnih prvakinja

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Od danas, 15.12.2023.godine, do nedjelje 17.12. igraju se utakmice 9.kola u bh. košarkaškoj ligi za žene, Liga 12, sezona 2023/2024, u kojoj nastupaju i dvije zeničke ekipe, KŽK Čelik BH Telecom i KK Jumper.

Košarkašice KŽK Čelik BH Telecom su ove subote domaćini aktuelnim prvakinjama i lideru na tabeli, bez poraza, ekipi ŽKK Orlovi iz Banja Luke.

Tim povodom danas je u press centru gradske Arene „Husejin Smajlović“ održana press konferencija KŽK Čelik BH Telecom (BHT), na kojoj su se prisutnim obratili Aida Kalušić, glavna trenerica kluba i Ajla Selimović, košarkašica Čelika, krilni centar, koja je proteklu sezonu igrala u Španiji za ekipu Celte, sa kojom je izborila nastup u eliti, ali se zbog obaveza na fakultetu vratila u Zenicu, u svoj Čelik.

Utakmica se igra ove subote, 16.12.2023.godine, od 18 sati na centralnom terenu gradske Arene „Husejin Smajlović“ u Zenici.

Košarkaški ženski klub (KŽK) Čelik BH Telecom, koji je prošlu sezonu završio s omjerom od 10 pobjeda i  10 poraza, zauzeo peto mjesto, pa nije igrao play-of za prvaka Bosne i Hercegovine, u novu sezonu je ušao s ambicijama da se  bori i za naslov prvaka BiH, najavili su iz kluba na press-konferenciji pred početak ovog prvenstva.

U tekućem prvenstvu, nakon osam odigranih kola, KŽK Čelik BH Telecom je na omjeru od sedam pobjeda i jedan poraz i na diobi je 2.mjesta po bodovima sa ekipom Lavovi.

Pred subotnju derbi utakmicu na današnjem pressu trenerica KŽK Čelik BH Telecom, Aida Kalušić, je istakla:

-U vezi ekipe Orlovi, radi se o veoma kvalitetnoj i iskusnoj ekipi. Imaju 12 kvalitetnih igračica, jedan širok roster i imamo respekt prema njima. Mislim da su s razlogom pokazali dominaciju u dosadašnjem dijelu prvenstva. Kada je u pitanju moja ekipa, mislim da imamo jedan određeni kvalitet u odnosu na njih i vjerujem da ćemo to uspjeti iskoristiti. Ponosna sam na svoju ekipu u kojoj su sve domaće i mlade igračice i prosjek u ekipi je nešto više od 17 godina. Vrlo smo motivisani i spremni za utakmicu. Zadovoljna sam i radom djevojaka u ekipi, njihovom energijom i atmosferom. Zdravstveni bilten je zadovoljavajući i samo je odsutna Anida Čaušević, a Zerina Kadić i Ema Mačkić nadoknadile su odsustvo Čaušević. Spremne dočekujemo ekipu Orlova -, kazala je Kalušić.

Košarkašica Ajla Selimović, veliko pojačanje Čelika pred ovu sezonu, optimista je pred duel sa liderom na tabeli banjalučkim Orlovima. Ističe da su gošće favoriti u sutrašnjem meču:

-To nama daje samo još veći motiv da odigramo dobro. Vrijedno smo trenirale i dobra je atmosfera u ekipi. Jako smo motivisane za ovu utakmicu, želimo da se pokažemo i šta možemo da pružimo tokom utakmice. Nadamo se da dobroj utakmici i nadamo se i pobjedi. Pozivam sve navijače da dođu i da nas podrže u što većem broju -, izjavila je na današnjem pressu košarkašica Ajla Selimović.

Službena lica za utakmicu KŽK Čelik – ŽKK Orlovi:

Glavni sudija Namik Fočo, sudija 1 Ivan Jurić, sudija 2 Armin Zahiragić, delegat Zoran Marković.

Tekst i foto

E.Imamović



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno